2026 10. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2026 18:54
*spoiler içerir Eski şiddet içerikli bir filmin ortaya çıkmasıyla başlayan ve bu filmi izleyen bir adamda körlük görülmesiyle giderek büyüyen karanlık bir vaka ele alınır.Olay ilk başta tıbbi bir gizem gibi görünürken, soruşturma ilerledikçe bunun aslında insan beynini görsel uyarılarla etkileyen çok daha büyük bir deney ve komplo olduğu anlaşılır. Bu vakayı araştıran polisler Lucie Hennebelle ve Franck Sharko, farklı ülkeleri ve geçmişteki askeri/istihbarat bağlantılarını kapsayan bir ağın izine ulaşırlar. Bu ağın insan zihni üzerinde deneyler yaptığı ve algıyı bozabilecek yöntemler geliştirdiği ortaya çıkar. Araştırma derinleştikçe “E Sendromu”nun aslında doğal bir hastalık değil, beynin belirli bölgelerini bozan görsel-psikolojik bir etkiyle insanların davranışlarını değiştirmeyi amaçlayan yapay bir proje olduğu anlaşılır. Aslında konu güzel ve ara ara heyecanlı sahneler vardı ancak kitap bana çok uzun, karışık ve bir tık da zorlama geldi. Romanın sonunda ise Lucie’nin ikiz kızları kısa bir an için gözetimsiz kaldığında bir adamın yanlarına yaklaşarak onları götürmesiyle hikâye tamamen açık uçlu ve rahatsız edici bir şekilde sona erer, böylece tehdidin aslında tamamen bitmediği ve hikâyenin devam edebileceği hissi bırakılır. E Sendromu
E SendromuFranck Thilliez · Pegasus Yayınları · 2014185 okunma
1 +1'leme