2026 53. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2026 00:00
Yıllar süren sessizliğimin ardından kitaplara geri döndüğümde, rotamı en sevdiğim tür olan "Asker Kurgusu"na çevirdim. Ancak bu türe çok değer verdiğim için okuduğum kitapların janrın hakkını verip vermediği konusunda oldukça seçiciyim. Maalesef günümüzde bazı yazarların geniş kitlelere sahip olmasından dolayı, bu türün ağırlığını hiç taşımayan içi boş kitaplar "asker kurgusu" etiketiyle sunuluyor. Gelelim kitaba... Bu eser asker kurgusu sayılır mı? Evet. Ama benim için 10/10’luk bir kitap mı? Kesinlikle hayır. Puanım 5/10. ️ İlk kitap nispeten daha iyiyken, bu devam kitabı beklentilerimi karşılayamadı. Cihangir’in işini ciddiye alması, gizlilik kurallarına uyması ve bir askerin taşıması gereken disipline sahip olması çok yerindeydi. Fakat İnci için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Onu bir askerin hayat arkadaşına yakışacak o olgunlukta ve güçlü duruşta göremedim. Bir askere yoldaş olmak, o zorlu mesleğin tüm ağırlığını eşiyle birlikte omuzlayabilmeyi gerektirir. Bu mesleğin kutsallığına ve ağırlığına uygun, daha metanetli karakterler yazıldığında o kurgu benim nezdimde tam puanı alır.
Baytar Hanım 2 - SayeMeryem Soylu · Dokuz Yayınları · 2022416 okunma