·504 syf.····Okunma: 14 Nisan 2026 22:39 Ölüm Habercisi serisinin ikinci kitabında ben bittim arkadaşlar. Kitabın kapattıktan sonra uzun bir süre kendime gelemedim Valentino ve Orion ikilisi uzun bir süre zihnimden silinmeyecek. Her aklıma geldiklerinde burnumun direği sızlıyor resmen
Mateo ve Rufus ikilisinin çocukluğunu ve aileleri ile olan ilişkilerini bir kaç kısa bölümde okumak çok güzeldi Bu kitabın sevdiğim bir kısmı ise bir kaç farklı açıdan hikayeyi okumak ve tek kitapta birden fazla hayata ortak olmaktı.
Serinin bu kitabında geçmişe gidiyoruz. Ölüm Habercisinin ilk doğduğu günde geçiyor hikayemiz. Joaquin Rosa hükümetin desteği ile kurduğu Ölüm Habercisi şirketinin insanlara tanıtılması için dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenlemektedir.
Valentino, Arizonada ailesi ve ikiz kardeşi Scarlett ile yaşamaktadır. Modellik yapmak ve ailesinden uzaklaşıp kendine yeni bir hayat kurmak için NewYork’a taşınır.
Orion, 11 Eylül saldırılarında ailesini kaybettikten sonra yakın arkadaşı Dalma ve onun ailesi ile NewYork’ta yaşamaktadır. Kronik kalp rahatsızlığı sebebi ile sürekli tetiktedir ve kalp nakli için sıra beklemektedir.
Ve bu ikilinin yolları Ölüm Habercisinin NewYork’ta düzenlediği etkinlikte kesişir. Orion, Dalma’nın yüreklendirmesi ile tanışmak üzere Valentinon’nun yanına gider ve unutulmaz hikaye başlar…
Saat gece yarısını gösterdiği an Valentino Ölüm Habercisinden telefon alır. Yeni bir oluşum olduğu için bir çok insan Ölüm Habercisine inanmıyordur. Saat gece yarısını vurduğunda ve ölüm haberleri bildirilmeye başladığı sırada Times meydanında silahlı saldırılar başlar.
Bu saldırıdan kurtulan Valentino ve Orion ikilisi tüm günü birlikte geçirmek için yollara düşer. Orion ilk ve son gününde Valentino’ya NewYork’un gözde mekanlarını gezdirmeyi kendine görev edinir. Saatler ilerledikçe ve ikili arasında oluşan bağ güçlendikçe okuması hem zevkli hemde duygusal bir noktaya gidiyor hikaye.
Söylemek istediğim çok şey var ancak spoiler vermeden bu kadar özet geçebiliyorum Ama şunu net olarak söyleyebilirim, Valentino kadar güzel kalpli bir karakter uzun zamandır okumamıştım.