2026 14. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 20:01
Bir çocuk gelişimci olarak şunu çok net söyleyebilirim ki; Çocuk Gelişimi benim için sadece bir ders kitabı değil, aynı zamanda mesleki bakış açımı şekillendiren önemli bir kaynak oldu. John W. Santrock, çocuk gelişimini ele alırken konuları oldukça sistemli ve anlaşılır bir şekilde sunuyor. Fiziksel gelişimden bilişsel süreçlere, sosyal ve duygusal gelişimden çevresel etkilere kadar geniş bir çerçevede ilerlemesi, kitabı gerçekten kapsamlı kılıyor. Okurken çoğu bilgiyi zaten biliyor olsam bile, bu bilgilerin bu kadar düzenli ve bilimsel temellere dayandırılarak sunulması benim için oldukça değerliydi. En çok hoşuma giden noktalardan biri, teorik bilgilerin günlük hayatla ilişkilendirilmesiydi. Sınıfta ya da sahada karşılaştığım birçok durumu bu kitap sayesinde daha iyi anlamlandırdığımı fark ettim. Özellikle her çocuğun gelişiminin kendine özgü olduğu vurgusu, mesleki yaklaşımımı daha da güçlendirdi. Açıkçası bu kitabı okurken sadece bilgi edinmedim; aynı zamanda çocuklara bakış açımın daha bilinçli ve sabırlı bir hale geldiğini hissettim. Bu alanda okuyan, çalışan ya da kendini geliştirmek isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.
Duygu ve Düşünce
Çocuk GelişimiJohn W. Santrock · Nobel Akademik Yayıncılık · 07 okunma