2026 16. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2026 21:18
️ Rip Akıntı: Hayat- Murat İsfan KORKMAZ Okuduğum en gizem dolu kitaplardandı. Yazarın kalemi sade ve akıcıydı. Senaryo yöntemiyle yazdığı için okurken her sahne gözümde canlanıyordu. Çaresizliği, acıyı, umudu, vatanseverliği çok derinden hissettirdi. Ajanlar, Lağım Fareleri, birden fazla yabancı ülke, hafıza kaybı, kardeşlik gibi bir sürü konuya değinilmiş kurguda. Başta eleştiri yapacağım çok şey vardı. Bir gün ya da daha kısa sürede tanıdığı bir insanla kardeşlik bağı kurulması, mesleği yerine bu bağı seçmesi gibi konular saçma gelmişti. Ancak sonrasında her birinin aslında mantıklı bir açıklaması olduğu çıkıyor ortaya. Kitabın sonuna kadar hafızaya ne oldu sorusuna cevap alamıyoruz. Kitabı gizemli ve hızlıca okutan da buydu. Karakterin ağzından tüm hayatını dinlemek, düğümleri yavaş yavaş açıyordu. Bir sır var; devlet sırrı gibi örgüt yapılanmasının temelini yerinden koparacak bir sır... Sırrı; kitabın sonuna kadar öğrenemiyoruz. Bu sır kitabın sonunda da şaşırtıyor bizleri. Çok üzüldüğüm yerler vardı, karakterin yaşadığı imtihanların ağır olması, bazı şiddet unsurlarının olması, beni çok derinden etkiledi. İstemsizce empati yaparak, karakterin yaşadıklarını yaşamak istemedim. Son olarak yazarın bu dini örgütlere değinmesi, dini kullanan kötü niyetli insanların arka yüzünü göstermesi alkışlanacak hareketti. Keyifle ve merakla okudum. Bakalım siz okurken beğenecek misiniz?
Rip Akıntı: HayatMurat İsfan Korkmaz · Bengisu Yayınları · 2025118 okunma