Hepinize selam kitapseverlerr. Sonunda serinin son kitabını okudum. Hayatında hiç kitap okumayanların bile ölmeden şu seriyi okuması gerektiğini düşünüyorum, o kadar harika. Kitabın her detayı mükemmel ancak benim bu seriyi okurken en çok hoşuma giden şey yazarın dili. O kadar güzel yazıyor ki kelimeleri nerde kullanmasını bilen biri bence sevgili D. N. Archeron . Kitapda çok güzel alıntılar vardı. Her yaşa hitap ediyor ve bu kitabı okuyan bir kişinin illaki kitapdan yararlı bişey öğrenmiş olduğunu düşünüyorum çünkü ben çok şey öğrendim. Bu serinin karakterlerine de bayılıyorum. Çünkü hepsi çok olgunlar, sürekli doğru laflar ediyor, nerede ne söyleneceğini biliyorlar, hepsi çok bilge. Bunların dışında evren de çok güzel yazılmış. Bu "Doğal denge" olayı ve doğal dengenin kuralları, bu kuralları koymasının nedenleri hepsi çok güzel bir şekilde açıklanmıştı. Bir diğer bahsedeceğim konu da sonunun mükemmelliği. O kadar içimi rahatlatan bir sondu ki, hiçbirşey eksik kalmadı kafamda ve sonunu her hatırladığımda hâlâ gülümsüyorum. Ve okurken kesinlikle o aile sıcaklığını hissediyorum. Aslında bütün karakterleri birbirinden çok farklılar ve birbirlerine çok uzaklar ama nedense onları okurken hepsinin bir aile gibi olduğunu hissediyorum. Böyle güzel bir seriyi bir daha ilk an ki gibi okuyamayacağım için üzgünüm. Beni okumaya başlatan bir kitap. Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur. Size yeni bir kitap bulma konusunda ilham olduysam eğer ne mutlu bana. Bol kitaplı günlerr.
Gümüş Yürek 3D. N. Archeron · Guardian Yayınları · 2025295 okunma