···Okunma: 25 Nisan 2026 20:00 Evet kitaba biraz düşük verdim farkındayım. Ama kendi potansiyelinin oldukça altında kalmıştı bana göre. Kitap aynı katil tarafından farklı zamanlarda öldürülen üç tane kadının hikayesini anlatıyor. Yalnız hikaye kadınlar yaşarken değil öldükten sonrasını anlatıyor bize. Meghan, Brecia ve Skye aynı adam tarafından öldürüldükten sonra ruhları dünyada kalıp, katillerinin yakalanmasını isteyen 3 tane ruh. Kitapta ilk önce 2 yıl önce öldürülen Brecia’yı daha sonra 1 yıl önce öldürülen Meghan’ı ve son olarak günümüzde cinayeti işlenen Skye’nin bölüm bölüm hikayelerini okuyoruz. Hepsi farklı yollar izliyor. Açıkcası içlerinden en çok hikaye olarak katili takip edip onun evine musallat olan Brecia’nın bölümleri dikkatimi çekti. Çünkü o ilk öldürülen kişi olduğu için diğerlerinin hikayelerine tanık oldu denilebilir. Ayrıca katilin evinde ruh olarak kaldığı için onun aile ilişkilerini de bize anlatan kişiydi. Katilin bu korkunç yanının bir diğer tarafında da aslında evli ve iki kız çocuğunun babası. Karısı April çoğu şeyi görmezden gelen bir kadın. Katil olduğunun farkında değil ama iyi şeyler yapmadığının da farkında. Hikaye ilerleyip cinayetler çözülmeye başlandıkça katil korkup bir kulübeye sığınıyor ve orada karısı ve kızlarını da öldürmeye karar veriyor. Bu 3 ruh da kadını ve kızlarını kurtarmak için kendi yapabileceklerinin çerçevesinde yardım ediyorlar. Sonunda katil tutuklanıyor. Ama mutlu son yok çünkü ölen ölmüş. April ve kızları kurtuluyor orası ayrı. Ayrıca kitabımızın ismi de hepsinin denk geldiği bir barda duvarda yazan bir yazı. Eğer barda bir adam sizi rahatsız ederse Andrea’nın adını verin yazıyor. Bu yazı sayesinde de April ve kızları kurtuluyor. Çünkü Andrea polisi arıyor ve o sırada barda karısının evden kaçıp oraya gelebileceğini tahmin eden katil oturuyor ve kaçamadan tutuklanıyor.
Kitapta hiç heyecanlanmadım, zaten ölmüş olan kadınlara üzüldüm sadece. Gerilimi çok da yüksek bir kitap değildi. Çok daha iyilerini okumuştum.
Ha bir de korelilerin bu tarz konusu olan o kadar fazla dizisi var ki. Ve ben neredeyse hepsini izledim. O yüzden konu bana çok vaov ve farklı gelmedi.