2026 8. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 14:17
Bu kitap vesilesiyle tanıştığım Ayşe Hümeyra Ökten Hanımefendi’nin hayatına; onu yakından tanıyan insanların dilinden, bölüm bölüm şahitlik etme imkânı buldum. Her anlatım, onun hayatına açılan ayrı bir pencere gibiydi. “İnsanın soy bağına değil, gönül bağına ihtiyacı vardır.” der şair… Bu söz, okuduğum hayatın adeta özeti gibiydi. Soy bağıyla değil, gönül bağıyla kurduğu bağlarla nice insanın kalbine dokunan kıymetli bir doktor hanımefendi. Peygamber Efendimiz’e duyduğu derin muhabbetle, sevdiğinin topraklarına yönelmiş; onu uzaktan sevmekle yetinmemiş. “Beden ölür, cana bakın siz.” sözünü hatırlatan bir teslimiyetle, hem hayattayken hem de vefatından sonra ruhunu ait hissettiği yerlere emanet etmiş bir gönül insanı… Ömrünün büyük bir kısmını kutsal topraklarda geçirmiş; dokunduğu her hayatta iz bırakmış bu kıymetli insanın hikâyesi, Ballar Balını Buldum adlı eserde bizlerle buluşuyor. Bu kitabı okurken sosyal medya paylaşımlarımda da çok güzel geri dönüşler aldım. Hikâyelerimde kitabı gören pek çok kişi merak edip “Nasıl bir kitap?” diye sordu. Bu da eserin daha ilk anda bile güçlü bir etki bıraktığını gösteriyor. Bu kitabı aklımdan çok kalbimle yol alarak okudum. Eserin yazarı Yasemin Kuloğlu Hanımefendi ise sade ve samimi anlatımıyla bu kıymetli hayatı okuyucuya çok güzel bir şekilde aktarmış. Benim için Ayşe Hümeyra Ökten Hanımefendi, “kendinden vazgeçebilmenin” adı… Dünyevi bir beklenti gözetmeden, samimiyetle yaşanmış bir hayatın temsilcisi. Kendisini rahmetle anıyor; bu kıymetli eseri kaleme alan yazar hanımefendiye ve tanışmama vesile olan Meryem hocama hediyeleri için teşekkür ediyorum.
Ballar Balını BuldumYasemin Kuloğlu · Çınaraltı Yayıncılık · 202542 okunma