Puan vermedi·372 syf.····Okunma: 24 Nisan 2026 15:12 Gerçek yaşanmış hikayeler okumayı sever misiniz? Peki ya kendi içinizde yaptığınız yolculukları ? Bu kitap işte tam size göre hem yaşanmışlık hemde kendini bulma adına bir yolculuk aslında önemli olan varış noktası mı yoksa yolda geçen zaman mı umut mu bekleyiş mi yoksa yolun sonunda karşılaşacağımız şeyler mi. Büyük bir dinginlik ile okudum kitabı ve bazı kitaplar gerçekten hiç bitmesin isteriz.
Gel gelelim konumuza; Takvimler 1938’li yılları gösteriyor Hitler Avrupayı tehdit ediyor Amerika ise bir mucize arıyor ve bu mucize Atlantik’i geçen bir kasırga sonrası hayattan kalan iki zürafa gerçekleştiriyor. Bu zürafalar San Diego hayvanat bahçesine gönderilmek üzere bir yolculuk haritası oluşturuluyor. Direksiyon başında yetim genç Woodrow Wilson Nickel, inatçı hayvan bakıcısı Riley Jones ve gazeteci Augusta Red bulunmakta. Ve bilmedikleri şey ise bu üç yolcunun yol boyunca yaşadıkları acılardan sıyrılmayı dostluğu ve sadakatlide birlikte öğrencekleridir. Tüm kitap boyunca Woodrow’un hem zürafalarla hemde kendi geçmişi ile kurduğu bağı okumak beni derinden etkiledi sanki o yolculukta bende vardım ve her şeyi derimden hissettim ben çok severek okudum ve sizlerin de okumasını şiddetle tavsiye ederim.