Z KUŞAĞININ SÖZÜNDEN
YAZAR: CANSIN DUMAN
SAYFA SAYISI: 199
PUANIM: 10/8
Merhabalar....
Bugün Aylin Karadamak moderatörlüğünde @elpisyayinlari çıkan @cansin.duman kaleme aldığı #zkuşağınınsözünden kitabı ile geldim
Resmen Z kuşağı sözlüğü olmuş. Çünkü iş hayatında z kuşağı isteyen yöneticiler kadar istemeyen yöneticiler de bir o kadar fazla ve bu kitap bütün z kuşağının sesi olmuş diyebiliriz.
Gaslighting kelimesinden DUMP kültürüne kadar iş hayatında z kuşağından yansıyan kelimelerin anlamını, bu kelimelere karşı yönetici ve Z kuşağı çalışanının neler yapması gerektiğini, üstelik her kelimenin bir z kuşağı gözünden ve iş hayatından anlatılan örnekler ile zenginleştirilmiş bir kitap bekliyor bizi.
Gelelim kitabın içeriğine;
Kitaptan #alıntı kar ile daha iyi anlayacağınızı umuyorum.
"Salty" ifadesi z kuşağı arasında alınganlık, memnuniyetsizlik veya pasif-agrasif tepkileri tanımlamak için sıklıkla kullanılır.
Z kuşağı için performans sadece rakamlar değil, gelişim, takdir edilme, anlam yaratma ve adil süreçlerdir.
"Ghasting" kavramı, özellikle dijital ilişkilerde bir anda iletişimi kesmek anlamına gelse de iş yaşamında da giderek daha sık karşımıza çıkıyor.
Z kuşağı tabiri ile "lit" yani heyecan verici, harika bir çalışma ortamı yaratmak tüm değer üretenler/değer yaratanlar için önemlidir.
Z kuşağı, çalıştıkları kurumun da gelişime açık olmasını, dönüşüme direnen değil, dönüşüme liderlik eden bir yapı olmasını bekliyor .
Ekleyebildiğim terimlerden çok daha fazlası kitapta sizleri bekliyor. Ben keyif alarak ve benim de bilmediğim bazı kelimeleri keşfederek okudum
#reklam değil #işhayatı #zkuşağı