sıfır beklentiyle on üzerinden on bir deneyim yaşamak
2026 7. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 20:46
Selamlar, bu kitap hakkında konuşmaya ihtiyacım var. Çünkü hem en güzelinden ters köşe yedim, hem ağladım ve bittiğinde de öyle bir boşluğa düştüm ki anlatamam... İncelemede spoiler olmaz diye düşünüyorum yani gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz. Şimdii konumuzla bir başlayalım. 6 genç arkadaş bahar tatili için 9,5 metrelik bir karavanla yola çıkıyorlar. Ama kamp alanına giderken yanlış yola giriyor ve kayboluyorlar. Önce bir tekerlekleri ardından da hepsi patlayınca bunun bir tesadüf olmadığını anlamaları çok uzun sürmüyor. Bu 6 gencimiz dışarıda bir keskin nişancı varken 9,5 metrelik karavana hapsoluyorlar. Keskin nişancının aralarından birinde olduğunu söylediği ve istediği bir sır var ve bu sırrı verene kadar oradan çıkamayacaklar. (Yani en azından canlı çıkamayacaklar.) Zaten konusunun bile yeterince ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Üstüne gizem gerilim türünde olan bu roman beni hem gerdi hem de yoğun bir merak hissi yaşattı. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ama kurgu ve yazım dilini çok başarılı bulduğum için İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi serisini de mutlaka okumak istiyorum. Düşüncelerime gelirsek eğer... Bu kitabın orjinal baskısında adı "Five Survive" ve bu baskısının arka kapağında da bahsedildiği üzere biz bir karakterimizi kaybedeceğimizi bilerek okuyoruz. Bu da açıkçası okurken ki gerginliğimi ve merakımı arttırdı. Sürekli kendime birinin öleceğini ve çok bağlanmamam gerektiğini hatırlatsam da öyle bi bağlandım ki karakterlere... bu da benim hatam. Laf onlardan açılmışken karakterlerden de bahsetmeden geçmeyelim (karakterler hakkında kitabın sonundan, kaybettiğimiz karakterden ve sırdan bağımsız olarak düşüncelerimi belirteceğim yani tamamen spoilersız): Ana karakterimiz Red, düşünceleri çok karmaşık ve mental anlamda zor dönemler geçiren bir karakter. Zihninin içine konuk olmak o kadar garipti ki bunu kitabı okumayan birine nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Açıkçası bu karmaşıklık ilk 30 sayfa civarı beni "acaba sevebilecek miyim?" tereddütüne soktu ama sonrasında yazarın bunu çok güzel işlediğini ve okurun karakteri anlamasına da büyük yardımı dokunan bir yazım dili ile ele aldığını düşünüyorum. Okuyacaklara Red ile ilgili sabırlı olmalarını zaman geçtikçe onu anlayacaklarını ve zamanı geldiğinde her şeyin açığa kavuşacağını söylemek isterim. Oliver'a yalnızca ve yalnızca "Allah belanı versin!" demek istiyorum. Kitap boyunca hep öl diye dua ettim. Belki de 6 karakterimiz açısından asla sevmediğim, gram ısınamadığım tek karakter sendin. Oliver'ın asıl sorunu egosu ve bencilliği bence. Tamam Oliver, sensin. Her şey seninle alakalı, herkesin aklı fikri gece gündüz sensin, herkes her zaman seni düşünüyor. En zeki, en başarılı, en güçlü her şeyin en'i sensin. Kitabın içine girip ağzının ortasına çarpmak çok istedim. Ya da karavanın camından aşağı atmak falan. Maddy ve Reyna'ya karşı çok bir hissim yok. Ama nefret de etmedim. Maddy gerçekten yer yer sinirimi bozdu ama ikisi de nötr yakınında gezinen karakterler benim için. Simon... Gerçekten çok sevdim. Komik, neşeli, sempatik, eğlenceli yan karakterler denince akan suları durdururum zaten. Simon da kalbimin en tatlı köşesinde. Ve Arthur.................. Çok sevdim. Öyle sevdim ki.... Arthur hakkında fazla konuşursam kendimi tutamam bir bakmışsınız tüm kitabı anlatmışım. Ama çok çok çok bayıldığım bir karakter. Sonu da bol ters köşeli bir kitaptı dediğim gibi. Zekice kurgulanmıştı sonunu okuduğumda gerçekten sağlam yazılmış olduğu geçti bana. Nefes almadan okudum. Beklentinizi aşırı yükseltmezseniz maksimum verim alırsınız diye düşünüyorum. Yaş sınırı gerektiren bir unsur bulundurduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle ve kesinlikle önerimdir.
Aranızdan BiriHolly Jackson · Epsilon Yayınları · 2024563 okunma
neden beklentin yoktu ki
buglem
kitabın konusunu bile bilmeden başladım o yüzden hiç beklentim yoktu
Eline sağlıkk cok güzel bir inceleme olmuss🫶😻
buglem
cok tesekkur ederiiimm 🤩🤩