2026 6. kitabı
Aysuda, orta gelirli bir ailenin kızı, başarılı bir doktor asistanıdır (şimdilik). Yıllar önce bindiği bir vapurda karşılaştığı o etkileyici gözler ile hiç beklemediği anda yeniden çalıştığı hastanede karşılaşır. Aralarında oldukça güzel bir çekim vardır. Ancak Pars ve Aysuda peki bu karşılaşmadan sonra neler yaşamışlardır? Her şey o vapurdaki kadar maalesef güzel kalmamıştır. Varlıklı bir aileye sahip olan Pars, ailesi tarafından fazlaca yönlendirilmeye çalışmıştır. Ailesinin seçmiş olduğu Lale ile bir birlikteliğe mecbur bırakılmıştır. Bunu gören Aysuda ise daha fazla dayanamayıp kendi yoluna yönelmiş ve uluslararası hekimlik programına ile birlikte ABD’ye gitme kararı almıştır. Peki bu gidiş onların arasındaki hisleri yok edebilecek midir? Maalesef hayat onları birbirinin kalplerinden söküp atmaya yetmemiştir. Hayat onları yeniden bir şekilde bir araya getirmiştir. O anların tadında kalması adına o kısmı anlatmak istemiyorum ancak yıllar geçmesine rağmen Aysuda ve Pars yeniden kaderleri birleşir. “Bu hikaye bir aşk hikayesi değil sadece aynı zamanda insanın kendini bulma hayallerinin peşinden gitme ve geçmişin yüklerinden kurtulma mücadelesidir.” Bir günde bitireceğiniz oldukça hızlı ilerleyen bir kitap arıyorsanız bu eser tam olarak öyle bir okuma vaad ediyor. Ancak bazı şeyler duyguları hissedilmeden geçilmiş gibiydi bence daha detaylı duyguları hissettire hissettire olaylar akabilirdi. Olay geçişlerinin daha yavaş olmasını ve kitabın biraz daha uzunca hikayeyi hissettirmesini isterdim.
Derin KesiA. Neşe Kutluay · Az Kitap · 202529 okunma