2026 27. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2026 22:16
"Ölüm insanın bedenini yaşlandırıyor, ten rengini griye çeviriyor, gözlerini donuklaştırıyordu. İnsanlar bu kadar genç yaşta ölmemeliydi." #alinti 20 yıllık bir zaman diliminden sonra sanki tarih tekerrür eder gibi olaylar tekrarlanmaya başlayınca Chloe, en ufak çağrışımla geçmişi tekrar gözden geçirme hissi duyar. Bu satırlarda anlıyoruz ki, geçmiş Chole dışında herkes için "geçmiş"tir. İnsan psikolojisinin ve psikolojik gerilimin tamamıyla hakkını veren bir kitap. Görünmez bir çizgiyle kitabı bir okur olarak çok rahatlıkla iki bölüme ayırabilirim. İlk bölüm en ufak çağrışım yaptıran bir söz, bir hareket, bir durum sonrası; anılarına yolculuk yapan 12 yaşında kız çocuğu Chloe. O anılar sayesinde bugünün psikolog Chloe'sini daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Güvensizliği, ürkekliği, yalnızlığı, kendini içten içe değersiz görüşünün... Bütün "neden?" diye sorguladığımız her şeyin cevabını alıyoruz. Psikolojik derinliği daha çok olduğu için ilk sayfalar biraz yavaş ilerliyor gibi hissedebilirsiniz ama az ilerde bir kavşak var ki; onu dönünce yokuş aşağı koşarak gidiyor gibi hissediyor insan. Muhtemelen bu tarz kitaplar çok okuduğum için tahmin edilebilir bir kurguydu benim için ama, ah o üslup o anlatım... Ara yollara sapmamız için, ilmek ilmek ustaca ve akıllıca işlemiş #karanliktakikivilcim #stacywillingham dan okuduğum ilk kitap, ozellikle ortalarından itibaren o psikolojik gerilimi damarlarımda, ensemde hissettim. Kesinlikle çok başarılıydı. Aynı zamanda da baştan sona okura merak duygusunu aktarabiliyordu. Keyif alarak okuduğum bu kitabı buraya bırakıyor ve #gerimgerimgeriliyoruz demeyi seven herkese tavsiye ediyorum. "Canavarlar ormanda saklanmazlar. Gerçek canavarlar hep göz önündedir." #alinti #altinkitaplar
Polisiye / Gerilim
Karanlıktaki KıvılcımStacy Willingham · Altın KitaplarMurat Karlıdağ · 2026185 okunma