·504 syf.····Okunma: 26 Nisan 2026 22:22 Merhabalar
İtiraf ediyorum… Kitabın baskısı aşırı güzel olunca direkt dikkatimi çekti. Konusuna şöyle bir göz atmamla birlikte kendimi okurken buldum. Peki pişman mıyım? Kesinlikle hayır! Aksine inanılmaz keyif aldım.
Eversun ve Bomardi krallıkları arasında yıllardır süren gerilim, büyük bir savaşla sonuçlanıyor ve kazanan taraf Bomardi oluyor. Savaşın ardından Eversun’dan geriye sadece Prenses Briony Rosewood ve birkaç kuzeni kalıyor. Ama özgür değiller… Esir alınıp açık artırmada satılıyorlar. Çünkü kraliyet kanı, güç demek. Ve Bomardi halkı kalp büyüsü ritüeliyle bu gücü kendilerine aktarabiliyor. Briony ise krallığın en zenginlerinden biri olan Toven Hearst tarafından satın alınıyor. Ve hikâye tam da burada başlıyor.Hearst malikanesi, Toven’ın ailesinin savaşta oynadığı rol, Briony’nin içsel çatışmaları… Bir yandan esir düşen arkadaşlarına ulaşmaya çalışırken, diğer yandan Eversun direnişine katılıp ülkesini geri almanın yollarını arıyor.
Kitap, savaşın hemen sonrasından başlıyor ve geçmiş & günümüz şeklinde ilerliyor. Günümüz kısımları başta oldukça gizemliyken, geçmiş bölümleri okudukça taşlar yerine oturuyor..özellikle Briony ve Toven arasındaki bağ… Gençliklerinden gelen bu ilişki, slow burn gelişiyor ve her detayı sindirerek okuyorsunuz.
Briony gerçekten hayran kaldım. Zeki, güçlü ve asla pes etmeyen bir karakter. Kendi babası tarafından bile hafife alınmış olmasına rağmen, düştüğü hiçbir durumda umudunu kaybetmiyor. Toven ise tam anlamıyla gri karakter tanımının vücut bulmuş hali. Gizemli, mesafeli ve çözmesi zor. Ama okudukça onun motivasyonunun sandığımızdan çok daha farklı olabileceğini hissettiriyor.
Evren biraz daha derin işlenebilirmiş ama savaş sonrası politika, savaş suçları, kadınların konumu ve zulüm gibi konular oldukça iyi ele alınmış. Üstelik romantize edilmeden. Kitap bittikten sonra fark ediyorsunuz ki görünenin altında çok daha fazlası var…Bu arada kitabın bir Harmione fanfic olduğunu sonradan öğrendim Bana okurken çok benzer gelmedi ama bazı yorumlarda Alchemiste ile kıyaslayanlar var onu okumadığım için yorum yapamıyorum.
Ve o final deyim yerindeyse elim böğrümde kaldı am ikinci kitap için beklentiyi inanılmaz yükseltti. Bu yıl çıkması planlanıyor—umarım gecikmez diyerek yorumumu noktalıyorum.