Merhaba arkadaşlar. Kpss tarih çalışırken çok sıkılıyorum. Ders kitabından çalışmak yerine kitap okumayı düşünüyorum özellikle Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi için. Sizce bu doğru mu ve bunun için kapsamlı kitaplar önerebilir misiniz?
5 +1'leme
20,3bin Gösterim
Kpss tarih videoları artı genel tekrar videoları ve sadece video ders notu hocam. Ben size kaynak önerebilirim ama bu kitaplar kpss formatında yazılmadığı için soru kaçırma ihtimaliniz yüksek. Fatih Armaoglu kitaplari, Sina Aksın kitaplari ve Nutuk bunlar akademik dönemde kullandığım kaynaklar benim.
Çokk teşekkür ederim sağolun 🙏
Kpss genel kültürden 54 net bırakan biri olarak kendi tecrübelerimce bu süreçte kitap okumanın sadece vakit kaybı olduğunu düşünüyorum ders kitabından çalışmadım ramazan yetgin videolarının tamamını izledim ve yazarak çalıştım aydın yüceninde kısa videolarını izledim çok faydalı oldu. Ders kitabından çalışmak sıkıcı olabiliyor.
Çok teşekkür ederim dikkate alicam önerilerinizi 💕
5 yanıtı göster
Bir tarih öğretmeni olarak ilber ortaylı'nın Türklerin tarihi ve sina akşin' in kısa Türkiye tarihini öneriyorum ama yok bunlar beni sıkıyor derseniz genel tekrar videoları ya da konu konu soru çözüm videoları izlemek de etkili olabilir
Çok teşekkür ederim hocam 🙏
2 yanıtı göster
Bir tarih mezunu olarak söylüyorum, kpss tarih kitaplarından kaçış yok :)
Bir "Tarihsever" olarak söylüyorum ki tarihten kaçış yok...nokta
Kesinlikle yanlış. Ders kitabı ile tarihi roman benzeri kitaplar asla aynı değil. Önce videolar ile temel atıp ardından bol soru çözerek pekiştirmeniz gerek. Ramazan Yetgin, Aydın yüce, Selami yalçın, Yasin Korkut, pegem soru bankaları ile karakutu çıkmış sorular serisini çözmelisiniz. Tarih bol soru ve tekrarla öğreniliyor. Normal kitaplarla zaman harcamayın derim. İyi çalışmalar.
Önceki 1 yanıtı göster
MiroğluMiroğlu Ramazan yetkini seviyorum olayları bağlantılı ve akılda kalacak şekilde aktarıyor. Aydın yüce de iyi. Mesela ilk uniteden birer videolarına bakıp size hangisinin tarzı hitap ediyorsa onunla ilerleyebilirsiniz.
Stanford J. ShawStanford J. Shaw Bernard LewisBernard Lewis bu iki yazara bir göz atabilirsiniz.
Teşekkürler 🙏
Kronolojik olarak ve görselliği haritaları en iyi kullanan hoca Birol Yetimoğlu. Müziklerle resimlerle ve günümüzle karşılaştırarak çok eğlenceli bir anlatımı var soru bankası da çok güzel. Sıkılıyorsan mutlaka videolarına bakmanı öneririm ilk giriş videosunda bile anlarsın ne demek istediğimi keyifle dinledim tüm videolarını 🍀