Merhabalar
Bugün sizlere harika bir polisiye gerilim kitabıyla geldim. @theyayınları gerçekten bu işte çok iyi kitabımız Ev Arkadaşım...
Bir gece…
Üç ev arkadaşı…
Sabah olduğunda Evelyn ölü, Alex suçlanan kişi, Nicole ise ortadan kaybolmuş. O gecenin ne yaşandığı ise yıllar geçmesine rağmen hâlâ net değil. Bu olay hem medya hem de toplum üzerinde büyük bir etki bırakmış ve gizemini korumaya devam etmiş.
Hikâye, gazeteci Olive Groves (Oli)’un bu dosyayı yıllar sonra tekrar açmasıyla derinleşiyor. Oli’nin pes etmeyen yapısı ve olaylara sadece yüzeyden değil, psikolojik olarak da yaklaşması hikâyeyi çok daha etkileyici hale getiriyor. Yanında Cooper ile birlikte gerçeğin peşine düşerken, biz de parça parça dağılan bir yapbozu tamamlar gibi ilerliyoruz.
En çok hoşuma giden şey şu oldu kimse net bir şekilde iyi ya da kötü değil. Herkesin gri bir tarafı var.
Evelyn’in gizemli geçmişi,
Alex’in hatırlamadığını söylemesi,
Nicole’ün kayboluşunun ardındaki gerçekler…
Hepsi birbirine öyle bağlı ki, okurken sürekli fikrim değişti.
Bir yandan da Oli’nin Dean ve Isabelle ile olan ilişkileri, onun sadece bir gazeteci olmadığını kendi hayatında da kırılmalar yaşayan biri olduğunu gösteriyor. Bu da kitabı daha gerçek ve duygusal hale getiriyor.
Gerilim kısmı ise gerçekten çok güçlüydü. Olaylar yavaş yavaş açılıyor ama asla sıkmıyor. Tam artık çözdüm dediğin anda yeni bir detay çıkıyor ve her şey yeniden karışıyor.
İnsanlar aynı evde yaşayabilir…
Ama aslında birbirlerinden tamamen farklı, karanlık dünyalar taşıyabilirler.
Finale geldiğimde hem şaşırdım hem de geriye dönüp düşündüğümde aslında ipuçlarının hep orada olduğunu fark ettim. Bu da kitabı benim gözümde daha etkileyici yaptı. Sonu ile kendinizi başka başka şoklarda bulacağınız harika bir kitap bırakıyorum sizlere.