·768 syf.····Okunma: 28 Nisan 2026 01:00 Selamlarrrr
Bugün sizlere çok sevdiğim bir serinin devam kitabıyla geldim serinin her kitabını okurken, her seferinde daha çok bağlanıyorum kitaba. Binnur kalemiyle tanışma serim benim bu kitap o yüzden bende yeri daha farklı. Hepsini geçtim karakterleri o kadar derinden seviyor ki "ya bu kadar da sevemezsiniz" diyorsunuz her kitapta. Çıta nasıl arşa çıkarılır Binnur karakterlerini okuyarak anlayabilirsiniz. (Ama ne yalan söyleyeyim benim zirvem hep Gurur Mert Çalıklı olacak.adamın her şeyi en üst seviyede arkadaşlar. Zekası ,kendine güveni, yakışıklılığı, arsız halleri best benim için. Eee varın sevdasını da siz düşünün.)
Üçüncü kitabın finali bizim için çok tatlıydı, evlenme teklifi almıştık malum. (Sanırsın teklif Zeliha' ya değil biz okurlara yapılmış öyle de bir istek dbdhdh ) Velhasıl şöyle sayfa iki yüzlere kadar gayet keyifli ve ateşli anlar yaşıyoruz Canlar. (Ateşinden bahsetmeye gerek var mı bilmiyorum ama bizim bu camiada smut da zirve çiftimiz Gurur ve Zeliha' dır net!!) Anamm bu nasıl bir alev ateşlik arkadaşlar ben böyle bişey görmedim üfff diyorum Gerçekten kitabın ilk iki yüz sayfası güllük gülistanlık bir haldeydi. Bu kısımlar da en sevdiğim kısım da Gurur ve Zeliha' nın babası arasında geçen o baba-oğul diyalogları oldu diyebilirim. (Kahraman Özdağ sen bir markasın) Çoğu yerinde gözlerim dolarak okudum bu ikilinin sahnelerini, sıcacık hissettirdiler bana kendimi Tam her şey yolunda giderken arka plandaki düşmanımız durur mu peki? Bize öyle bir olay yaşattı ki kitaba kitlenip kaldık. Çoğu kişinin bildiği üzere Zeliha' nın bıçaklanması ve ölümün ucundan dönmesi bizde travma sebebi olarak kaldı. Yazar öyle yazmış ki arkadaşlar duygusuzum diyen insana duyguyu öğretir bu sahneler. Okuduğumuz çoğu kitaplarda kadın karaktere zarar geldiğinde erkek karakterin yıkıldığına alışığız. Ama bu kitabın farklı olan yanı erkek karakter gerçekten kafayı yedi. Yani Gurur'u öyle bir yazmış ki delirdiğine şahit olursunuz okurken. En çok sarsan etkileyen kısımlar buralardı. Her şeyi, herkesi bir yerden sonra unuturken sadece Zeliha'yı hatırlaması beni mahvetti. koca bir haftayı hastanede geçirdikten sonra bir anda bir sürprizimiz ortaya çıkıyor ve Zeliha'nın hamile olduğunu öğreniyoruz. Ama sorun şu ki bu gebelik Zeliha'nın hayati tehlikesini artırıyor. Kısaca ya çocuk aldırılacak ya Zeliha ölecek...
Ama çok küçük de olsa bir umut olur ya o umuda bel bağlıyor ana çiftimiz. Özellikle Zeliha'nın direkt anneliği hissetmesi, çocuğundan vazgeçememesi beni çok etkiledi. Kitabın gerçekten hastane sahneleri çok sarsıcı, çok etkileyici ve umut etmeyi öğreten cinstendi. Çiftimiz ne kadar tehlikeli olsa da bu çocuk için savaşmaya karar verirler. (Özellikle Zeliha' nın sevincini, umudunu, korkusunu okumak hayranlık uyandırıcıydı.) Neyse kiiii üzücü kısımları ufaktan atlattığımıza göre, kitabın son yüz iki yüz sayfası gayet mutlu, hoş bir şekilde ilerliyor. Özellikle Gurur'un geçmişinde şok olacağımız bir detay öğrendik, burayla ilgili ufacık bir tahminim var kim olduğuna dair ama emin değilim. kitapta yan karakter bolluğu o kadar çok ki ve her birini o kadar farklı derecede seviyorum ki ama bu kitapta Yaman beni gülmekten öldürecekti
Çok acil devam kitabına ihtiyacım var. Ayıla bayıla okuyorum. Ama çok net bir şekilde diyorum bu kitabın Gurur Mert' ini okuduktan sonra bundan sonra diğer okuyacağım bütün kitap karakterleri kendini unutturur geriye bir Gurur kalır. Ben böyle sevmek görmedim. Ciddiyim bir erkek bir kadın için ölebilir ya da delirebilir mi yaparmış Gurur da gördüm ben bunu İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Diliyorum