Herkese Merhaba
Bugün sizlere Zeynep Batı kaleminden Seyyah kitabının yorumu ile geldim
Nisan ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 236 sayfalık bir kitap
•Yine kalbime dokunan çok özel bir yolculuk hikayesiyle geldim. Zeynep Batı'nın ve Münhasır Yayınları'nın ilk kitabını da çok severek okumuştum, kalemindeki o naif dokuyu çok sevmiştim. Seyyah ile bu bağ daha da perçinlendi.
•Hikayemiz, her şeye sahip bir kadının; başarılı bir doktor olan Bahar Şahin’in dünyasının bir anda başına yıkılmasıyla başlıyor. Bahar, kalabalık ve neşe dolu ailesini bir uçak kazasında kaybediyor. Yani yerin üstünde sahip olduğu her şeyi yerin altına uğurluyor. Bu devasa acı, onun mesleğini de elinden alıyor ve Bahar, o güvenli limanından kopup yapayalnız kalıyor.
•Peki, neden seyyah olmayı seçti? Kaçmak için mi? Hayır. Bahar, kapıların ancak derdini sevmeyi öğrendiğinde açılacağına inanarak yola çıkıyor. Kendi ifadesiyle, keşkülünü irfanla doldurmaya, yani ruhunu başkalarının hikayeleriyle iyileştirmeye niyet ediyor. Bir yaprak gibi savrulmak yerine, acısını bir deniz fenerine dönüştürmek için yollara düşüyor.
•Bahar, yıllarını farklı şehirleri ve insanları tanıyarak geçiriyor. Şahit olduğu her hikâyede kendi iç dünyasından bir parça buluyor. Bu süreçte biriktirdiği her hayat, onun karanlığını aydınlatan birer ışık oluyor.
Gülbahçe Köyü, Konya, Cinci Han...
Teselliyi kitaplarda ararken, asıl huzuru dostluklarda buluyor. Saliha’nın samimiyetinde kaybettiği kızını, Şefkat Hanım’ın bilgece sözlerinde ise kaybettiği annesini hissediyor.
•Uzun ve sancılı yılların sonunda, ruhu biraz olsun sükunete erince asıl büyük sınavı olan evine dönmeye karar veriyor. Ancak onu orada bekleyen sürpriz, tüm yaşadıklarını bambaşka bir anlam zeminine oturtacak türden.
•Seyyah, yaşanan her kışın bir baharı, her hüznün bir müjdesi olduğunu anlatan çok derin bir roman. Zeynep hocamın o şiirsel, tasavvufi derinliği olan üslubu sayfaları hızla çevirtiyor.
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ