Tozlu Pembe
2026 24. kitabı
Selamlar Bugün sizlere kalemine bayıldığım yazarın yeni bebeği #tozlupembe ile geldim. Daha önce yazarın Gökçen serisini ve Bülbül Kapanı’nı kanalında okudum ama kitap olarak da okuyacağım. Ama gelelim bu yeni kitaba. Gerçekten çok güzeldi. Ayperi’nin yaşadıklarını okurken içim paramparça oldu. O travmayı hala üzerinden atamamış olması hissettirdiği o acı okurken etkilenmemek mümkün değildi. Gelelim konusuna biraz. Ayperi, küçükken Trabzon’da ailesiyle yaşayan bir kız. Üniversite için İstanbul’a geliyor ve hayatı burada şekilleniyor. Yurttan tanıştığı Melike ve Şeyma ile aynı evi paylaşıyorlar. Melike tam bir deli dolu, ki beni benden aldı çok güldürdü ya. Şeyma ise daha sakin, anaç ruhlu. Üçünün de sekiz yıldır kopmayan çok güzel bir dostluğu var Ayperi tarih öğretmeni ama atanamadığı için özel bir okulda sosyal bilgiler dersine giriyor. Bir gün okul çıkışı toplu taşımada yaşadığı bir olay, geçmişindeki o derin yarayı yeniden açıyor. Nereye gittiğini bilmeden kaçıyor ve kendini bir parkta, bir ağacın dibinde buluyor. Ve orada yalnız değil. Onu uzaktan izleyen biri var. Yanına geldiğinde Ayperi korkuyla “bana dokunma” diye bağırıyor ama adam onu o halde bırakmıyor. Ayperi biraz sakinleşince, hayatında ilk kez bir yabancıya her şeyi anlatıyor ve sonra “beni gördüğünde tanıma” diyerek çekip gidiyor. Ama hayat bu ya. yollar tekrar kesişiyor. Bir gün üç arkadaş bir kadının şiddet gördüğüne şahit oluyor ve olaya müdahale ediyorlar. Olay büyüyor ve kendilerini karakolda buluyorlar. Tam ifade verirlerken içeri biri giriyor. Ve Ayperi donup kalıyor. Çünkü karşısındaki adam. O parkta her şeyini anlattığı yabancı. Adı Ömer. Başkomiser. Ömer Seyirhan. Varlıklı bir ailenin oğlu ama hayallerinin peşinden gidip polis olmuş. Ve o da Ayperi’yi unutmamış. Hatta bir totem yapıyor. “Eğer üçüncü kez karşıma çıkarsa bu sefer peşini bırakmayacağım.” Ve tahmin edin ne oluyor? Melike’nin ısrarıyla gittikleri bir barda ortalık karışıyor ve mekanı polisler basıyor. Başlarında kim var dersiniz? Tabii ki Ömer… Totem tutuyor yani Ömer, Ayperi’ye yeniden tanışmayı teklif ediyor ama bu hiç kolay değil. Çünkü Ayperi’nin kalbinde duvarlar var hem de kolay yıkılmayacak duvarlar. Bakalım Ömer Seyirhan o duvarları yıkabilecek mi? Yan karakterler de ayrı güzel bu arada. Şeyma’nın, Ayperi’nin abisi Muharrem’e olan gizli aşkı tam kedi köpek gibi atışmaları ama içten içe büyüyen bir sevgi . Ve Melike… Onun da arkadaşlarından sakladığı büyük bir sırrı var. “memlekete gidiyorum” deyip aslında bambaşka bir yere gidiyor ve orada karşısına hiç ummadığı biri çıkıyor. Kim mi dersiniz onunla hep uğraşan bir daha karakola düşersen başına bela olurum diyen polis. Kitap öyle bir yerde bitti ki. “Eee şimdi ne olacak yaaa?” diye kapattım Hele ikinci kitaptan verilen o minicik kesit yok mu nasıl bekleyeceğim ben şimdi? Canım Lore… sen gerçekten bu işi yapıyorsun 🩷. Ne yazsan okurum. Gözüm kapalı hem de. Sen yaz, biz okuyalım
Tozlu Pembe ILoresima · Ephesus Yayınları · 2026477 okunma