Alçin ve Melih, küçüklükleri ceviz ağaçlarının tepesinde geçmiş iki çocuktur. Ancak büyüdükçe aralarında mesafeler girmiştir. Alçin aşkı buldum zannederken ilk aşk acısını yaşamıştır. Melih ise küçüklüğünden beri tek bir kişiyi sevmiş, ondan başkasına gözünü kapamıştır. Ancak Alçin onu görmemeye yemin etmiş gibi aşkının da farkına varmamıştır.
Lakin her şey gibi Melih'in Alçin'e olan aşkıda artık gizli kalamamış ve Alçin'in hem aklı hem kalbi karışmıştır. Ama iki yıl öncesinin defteri kapanmadan Alçin yeni bir yola girmeyi düşünmemektedir. Ve gizli kalanlar ortaya çıkınca Alçin daha fazla mahallede kalamamış ve ninesinin yanına Fethiye'ye gitmiştir.
Aylar süren ayrılığa dayanamayan Melih ise soluğu onun yanında almıştır. Ve artık Alçin ve Melih için aşk dolu günlerin yaşanacağı zaman gelmiştir. Ancak Melih'in aile geçmişi yüzünden onları zorlu bir yol beklemektedir.
Seriyi basılmadan önce okumuştum ama ilk defa okuyormuş gibi heyecan ve merakla okudum.Alçin'in geçmişinden kurtulması ve hayatına devam etmesi gerekiyordu.Vee sonunda başardı.Tabi bunda Melih'inde payının büyük olduğunu düşünüyorum.İkili arasındaki ilişki yıllar önce başlamalıydı ama geç olsun güç olmasın demişler.Konu aşık olduğum insan olunca ben Melih kadar sabırlı olamazdım bence.Ama o kadar güzel seviyor, her şeyden önce Alçin'i öne koyuyordu ki bayıldım.Alçin ise sonunda gerçek aşkı tatmış olmanın sarhoşluğundaydı.Ve ikili arasındaki tutku elle tutulur şekilde belli oluyordu.Bu da kısımları kaçınılmaz yaptı. Kutay ve Zeynep'in artık olması lazım birde Ozan'dan kurtulursak sırtımız yere gelmez.Lalezar ve Celal ile çok eğlendim.Sıla'da muradına eriyor yavaş yavaş, Ahsen ve Ömer'den yana yüzümüz gülecek inanıyorum.Bu kitaptaki arkadaşlıkları çok hoşuma gidiyor.Melih'in aile kısmı karışacak gibi görünüyor.Özellikle de son olanlardan sonra neler yaşayacaklar çok merak ediyorum.Umarın üçüncü kitaba bir an önce kavuşuruz.