2026 14. kitabı
"Öyle güzel gülüyor ki insana derin derin nefesler aldırıyor. Sanki yirmi yıllık tutsaklığımdan özgürlüğüme kavuşuyorum onun gülüşüyle. Hatta diyorum ki dünya onun gülüşü kadar güzel olsa." Herkese Merhaba Uzun zamandır kitap olmasını beklediğim serinin ilk kitabı "Mehvar" ile sizlerleyim. Yazarın öyle güzel kalemi var ki hikayenin içindeymiş gibi hissettiriyor. Akıcı anlatımıyla neredeyse soluksuz okunacak bir kitaptı. Halide erken yaşta annesini kaybetmiş abisi , ablası ve Albay babasıyla yaşayan 17 yaşında bir kızdır . Babasının askerlerinden Ali Deniz'e aşık olmuştur ve aşkını en masum şekilde içinde yaşamaktadır . Ali Deniz'e doğum günü hediyesi uzun zamandır aradığı ilk basım kitabı bulup hediye eder. Ali Deniz kitabı açtığında içinde bir mektup görür. Mektubu okuduğunda ise çok öfkelenir . Oysa o mektuptan Halide'nin haberi yoktur. Ali Deniz'e Halide'nin arkadaşı acil görüşmemiz gerek diyerek mesaj atar . Görüşmeye giden Ali Deniz , Halide'nin onları dinlediğini bilmeden kırıcı konuşur . Halide , duyduklarından sonra anneannesinin yanına gider ve eğitimine orada devam eder. Geçen 9 yılda Halide doktor olmuş ve seminer için kaçtığı şehre gelmiştir. Ali Deniz ise 9 yıl önce anlamadan , dinlemeden söylediği sözlerin pişmanlığını yaşamaktadır . Halide askeriyede Ali Deniz ile karşılaşır ama güçlü duruşuyla onu görmezden gelir . Ali Deniz ise hatasını telafi etmek için cabalamaya karar verir çünkü geçen zamanda duygularının farkına varmıştır. Ali Deniz ve Halide aralarındaki yanlış anlamalar çözmeye çalışırken fitneciler yerinde durur mu dersiniz tabii ki durmaz. Halide'nin başarısını, zekasını kıskanan ve ona en büyük zararı veren Arya yine igrenclikler yapma peşindedir ve Halide'nin babası da bu oyuna gelir. Kitabı okurken en çok Halide'nin babasına kızdım . Kızını dinlemeden yargılaması, onun hayatı hakkında karar vermesi özellikle de Ali Deniz'i geçmişinden vurmaya çalışması çok kötüydü. Kitabın ana karakterleri dışında yan karakterlere de yer verilmesi çok güzeldi. Özellikle Boran'ı okumak hem üzecek hem güldürecek. Serinin ilk kitabı bittiyse yayınevinin acilen serinin 2. kitabı Mihnet ve final kitabı Meftun'u yayınlaması lazım. Zira hikayeye giriş yaptık asıl olaylar diğer kitaplarda yer alacak . Askeri kurgu, romantizm sevenler icin kesinlikle tavsiyemdir.
Zora Sarıldık 1Sultan Sarıgöz · Pukka Yayınları · 2025110 okunma