·384 syf.····Okunma: 28 Nisan 2026 18:26 Selamlar. Nasılsınız? Biliyorsunuz ilk kitaba bayılmıştım. Sevgili @artemismilenyum çok bekletmeden ikinci ve final kitabıni çıkarınca hemen onuda okumaya başladım. İlk kitabın sonunda öyle bir yerde kalmıştık ki şimdi ne olacak? diye meraktan çatlıyordum. Kitap elime geçer geçmez hiç bekletmeden başladım ve iyi ki de öyle yapmışım. Son soyguna hepimiz hoş geldik. İlk kitapta Evie’yi zaten sevmiştim ama bu kitapta kızım gerçekten kalbimi bıraktım sana! Karakter gelişimi şahaneydi. İlk kitapta o gizemli dünyaya ait olmaya çalışan, yalnız ve kırılgan bir kızdı. Burada ise kayıplarının ardından tüm yükü omuzlayıp liderliğe yürüyen bir Evie var. O kadar olayın ve kayıbın üstüne bu değişimi okumak o kadar keyifliydi ki. Lakin en çok da onun iç savaşını hissettim. Sadece Basilisk’le değil, kendi içindeki karanlıkla, yeterli miyim? korkusuyla savaşması çok gerçekçiydi. Hani bazı yerlerde çıkarıp kalbimde saklamak istedim. Yinede o benden daha azimli çıktı! Helal sana. Bazı yerlerde tempo biraz yavaşladı ama bu da aslında dünyanın detaylarını sindirmek için gerekliydi. Sanki o duraksamalar olmasa kitabın içinde giremedik gibi hissettim. Zaten o gotik, gizemli atmosferi kurmasındaki en büyük etken de bu detaycılık diye düşünüyorum.
Özellikle büyü sistemi ve dünyası bayağı ilginçti. O bildiğiniz klasik fantastiklerden farklı bir havası vardı. Bunu benim gibi #fantastik okumayı sevenlerin anlayacağını ve çok beğeneceğini düşünüyorum. Karakterler konusunda da kararsız kaldığım anlar çok oldu. Sevdiğim ama aynı zamanda sinir olduğum karakterler vardı, ki bence bu kitabın başarısıydı. Çünkü gerçek gibi hissettiriyorlar. Kimse tamamen iyi ya da tamamen kötü değil. Hep bir acaba deyip duruyorsunuz. Evie evet kesinlikle çok iyiydi. Lakin ben Charm ve Jason karakterlerini de ayrı bir sevdim. Ekibin kayıplara rağmen arasındaki dinamiğin gücü çok güzeldi. Bu kitapta olaylardan çok insanların içi karanlıktı. Büyü, dünya, atmosfer zaten güzel ama asıl mesele karakterlerin ne sakladığıydı. Bence bu yüzden kitap bittiğinde aklımda en çok olaylar değil, karakterlerin seçimleri kaldı. Bir müddet aklımda benimle yaşayacaklar!