2026 12. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2026 21:46
Kitabın her ayrıntısını yazmak istiyorum. İlk kitabımız Tekvinde Osman Hamdi Bey’in kayıp tablosu mihrabı konu alıyor. Kitap bizi köklü ve çok zengin yahudi ailelerinin , İstanbul’ un , Osman Hamdi Bey’ in ve eserlerinin sırlarıyla dolu bir dünyaya götürüyor. İkinci kitabımızda macera devam ediyor ve bu sefer gelecekte 2035 yılındayız. Kitabın ana konusu ABD’ nin 2002 de yaptığı Millennium Challenge tatbikatında olduğu gibi büyük İstanbul depremi gerçekleşmiş. Büyük bir yıkıma uğrayan İstanbul’a sömürgeci malum devletlerimiz yardım etme süsüyle gelerek istanbul’ u işgal etmeye çalışıyor ve kahramanımız da bu işgali engellemeye çalışıyor. Beni bu seriye hayran bırakan şey yazarın gerçekte var olan olaylar üzerinden kurguyu yapmış olması. Kitabı okurken her şeyi internete yazarak araştırıyorum ve hepsi geçmişte yaşanan olaylar yani daha çok bir komplo teorisi kitabı diyebiliriz. Ama asla çiğ teorilerden bahsetmiyorum ben şahsen hepsine inandım. Ayrıca yazar kahramanların isimlerinden , olaylardan tutun araçlarında bile milliyetçi ruhunuzu kamçılıyor. Karakterlerin isimleri milli mücadele kahramanlarından ve şehitlerimizden seçilmiş. Olayları yine milli mücadelede yaşadığımız anlarla öyle güzel ilişkilendirilmiş ki kitabı okurken çoğu yerde tebessümle karışık ağlamaklı oluyosunuz. Üzerine bir sürü sayfa yazabilirim ama uzatmadan harika bir eser olmuş diyelim.
GizlenenArif Ergin · İthaki Yayınları · 2025473 okunma