Kitap Adı: Masallar Anlatıldıkça Gerçek Olur
Yazar Adı: Erhan Altunay
Kitap Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 288
Nisan ayının son kitabının yorumuyla geldim.
Yazarın, okumuş olduğum bu ikinci kitabı.
Masalcı kitabını Mart ayında okumuştum ve çok ilgimi çekmişti bu yüzden devam niteliği taşıyan bu kitabını da okumak istedim.
Kitapta hikaye devam ederken, farklı bir evreye doğru gittiğinı okuyorsunuz. Zamanlar arasındaki geçişler, artan ve eksilen kahramanlar bazen bu masal mıydı? Sorusunu ve acaba bu kimdi sorusunu sürdürüyor.
Masal gibi gelen hikayeler gerçek.
Gerçek gibi yaşananlar ise masal olduğu ortaya çıkıyor
Yine şövalyeler krallar, kraliçeler var bu kitapta.
Ne koşuşturmalar bitiyor ne de olaylar
İnsanı kitabın okunması için motive eden bir kitap bana göre.
Kitapta beni en çok etkileyen bölümler zamanlar arasındaki geçişlerde Erhan beyin kimseyi unutmaması ve arada kendini labirentte kalmış gibi okuyucuya hissettirmesi.
Keşke devam etse hikaye desekte.
Her bir hikayenin sonu olmalı felsefesini es geçemeyiz, değil mi?
Anlar arasındaki geçişler insana, bak sen sadece bu an'dan ibaretsin işte, anla diyor adeta.
Son zamanlarda okuduğum en ilginç ve farklı kitap.
Kitaptan birkaç alıntı:
- Geçmiş geleceğe nasıl tesir ediyorsa, gelecek de geçmişe tesir edebilir.
- İnanabiliyor musunuz? Birileri kuruyor, yazıyor, uyduruyor, saçmalıyor, virüs, diyor, salgın, diyor ve sonra her nasılsa bütün bunlar gerçek oluyor. Büyü gibi ama gerçek.
- Şövalyelerin planı tıkır tıkır işliyordu. Bense yalnızlığıma ağıt yakıp duruyordum.
- Her şey birbirini tekrar ediyor gibi, çok yavaş bir akışta sanki ama aslında fazlasıyla süratli.
- Ben hareketlerine değil, niyetine gülüyorum.
- Zaman dediğimiz mefhum malumunuz an' lardan ibaret. Lakin bu an'lar irtibat halindeler.
- Tam kitap okuyacak bir yer bulmuştum lakin o da mazideymiş
-Oysa etrafınızda gördüğünüz birçok insan ve nesne bir hayaldir.
Bu tarz kitapları okumayı tercih edenlere bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum
Bu da benden olsun: Hepimizde hayal kurma ve masallara inanma gücü var, yeter ki kendimizi sınırlamayalım... Aylin Özgür