George Stinney Jr.
Sadece 10 dakika… Bir insanın hayatı bu kadar kısa sürede silinebilir mi? 1944 yılı. George Stinney Jr. henüz 14 yaşındaydı. Çocuktu… Ama ona çocuk gibi davranılmadı. Ne doğru düzgün bir savunma hakkı verildi, ne ailesine haber verildi, ne de gerçekten dinlendi. Ortada somut bir delil yoktu. Ama karar çoktan verilmişti bile… Jüri sadece 10 dakika içinde onun kaderini yazdı. 10 dakika… Bir insanın hayatından daha mı değerliydi? Ve sonra… yıllar geçti. Tam 70 yıl. 2014’te dava yeniden incelendi. Gerçekler bir bir ortaya çıktı. Ve mahkeme şunu söyledi: “O çocuk masumdu.” Ama artık hiçbir şey değişmezdi. Çünkü bazı adaletler… geç geldiğinde sadece mezar taşlarına dokunur. Bu hikâye sadece geçmişte yaşanmış bir olay değil. Bu, sessiz kalındığında neler olabileceğinin kanıtı. Adalet sustuğunda, insanlık da susar. — Sen ne düşünüyorsun? Gerçekten geç gelen adalet, adalet midir? — #adalet #georgestinney #hukuk #insanhakları #adaletsizlik #tarih #gerçekhikaye #ibretlik #düşündüren #psikoloji #sosyoloji #vicdan #hukuksistemleri #insanlık #empati #keşfet #keşfetteyiz #viral #fyp #foryou #derinlik #okudum #paylaş #unutma