Okuduğum en muazzam klasik!
2026 12. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 11:12
Nerden başlayıp ne yazacağımı bilemiyorum çünkü bu eser için küçük de olsa bir şeyler paylaşmak -spoiler vermek- gerçekten de okuyacak hanımefendiler ve beyefendiler için büyük hakaret olur. Bir genç adam düşünün; oldukça genç yaşına rağmen işinin ehli, sevgilisine sırılsıklam âşık, gelecek vadeden bir genç: Edmond Dantès. Bu gencin tek kusuru, belki de çok saf ve temiz bir yüreğe sahip olmasıydı… Dostları (!) tarafından en mutlu gününde ortaya atılan bir iftira, hayatın baharı denen yıllarını esaret altında geçirmesine sebep oldu… Yıllar yılları kovaladı, ölen öldü, kalan kaldı, Dantès unutuldu… Ama o, yaşanılan hiçbir şeyi ve hiç kimseyi unutmadı… O yavru sefil aslan büyüdü, serpildi, kocaman heybetli bir aslan oldu… Tanrı; ona intikamını alması için tabiri yerindiyse her şeyi, bilgeliği, zenginliği, sabrı ve bekleme erdemini verdi… Daha fazla yazmaya gönlüm el vermiyor. Bu kitabı özetleyecek tek bir cümle istenseydi benden şunu söylerdim muhtemelen: “İntikam soğuk yendiğinde lezzetli aştır.” Akıcı, okuyucuyu sürekli bir merak içinde tutan ve yer yer bizleri ters köşe yapan muazzam bir eser: Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım) . Eğer bu eseri okumayı düşünüyorsanız -tavsiyemdir- lütfen en uygun zamanı bekleyin çünkü gerçekten öyle bir zamanda okunup anlaşılmayı hak ediyor.
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202037,1bin okunma