2026 8. kitabı
İnsanı yıkan şey kader değil… kendi hırsıdır.” Güç istiyorsun. Ama ya o güç seni senden alırsa? Macbeth, sadece bir kralın hikayesi değil; insanın içindeki karanlığın sessizce büyümesinin hikayesi. Bir kehanetle başlar her şey. Bir seçimle devam eder. Ve geri dönüşü olmayan bir sona sürükler… Hırs İktidar Vicdan Hepsi bir noktada çarpışır. William Shakespeare in hayatı hakkında detaylı bilgi yok. Hatta kendisinin yaşamadığını, Shakespeare nin Marlowe diye biri olduğu ile ilgili bilgiler de var. 16.yy sonu 17. yy başı en ünlü eserlerini üretmiştir. Toplam 37 oyun ve 157 sone yazmıştır. En ünlü eserleri Romeo ve Juliet, Hamlet ve Macbeth dir. Oyunlarındaki karakterler üçboyutlu ve psikolojik olarak derinliklidir. Örneğin #hamlet yıllardır farklı şekillerde yorumlanır ve tartışılır. Anlattığı konu dan çok nasıl anlattığı dikkate alınmalıdır. “Hırsına eşilik etmesi gereken kötülükten yoksunsun.” “Kötü iyidir, iyi de kötü” “Yeni unvanlar, ilk kez giyilen kıyafetler gibi geldi ona, ancak giyildikçe üzerimize oturan.” “Seni bir tohum gibi ektim, büyümen için de elimden ne geliyorsa yapacağım.”
MacbethWilliam Shakespeare · Yds Publishing · 201929,5bin okunma