ŞEYTANLA ANLAŞMA
Selam
Sizlere öyle güzel bir kitapla tarihi bir kurguya geldim ki okurken beni adeta mest etti diyebilirim. Historical türünde çoktandır okuma yapmamıştım ve bana çok iyi geldi. Özellikle son zamanlarda bu türde çok az kitap çıktığı için artık dört elle sarılıyorum çıkan kitaplara ki beni hiç yanıltmadı.
Lovingdon düşeşi Olivia'nin eşi ölmüştür ama genç kadının küçük oğlunu kocaman bir düklük fazlasıyla da cömert bir miras kalmıştır. Eşinin ölümüne üzülen Olivia mirasin açıklanacağı gün orada bulunan bir adamın hatta topluma uymayan ve kabul edilmeyen birinin olmasını garip bulmuştur ama bu istek bizzat eşi tarafından avukatından istenmiştir. Bu durum Jack Dodger tarafından da şok edicidir bir dük ondan ne isteyebilir ki diye düşünürken vasiyet açıklanır ve herkesi şoka uğratan haber duyulur.Vefat eden Dük geleceğin Lovingdon düküne vasi olarak Jack'i atamıştır.Hem onu büyütecek hem de düklüğün bütün imkanlardan yararlanacaktir.Tabi buna Olivia şiddetle karşı çıkar ama tüm vasiyet bu yöndedir.
Jack ise küçük yaşından itibaren kendi tırnaklarıyla kazıyarak Londra'da bir yer edinmiştir. Ama bu asla aristokrat kesim tarafından kabul edilmemistir.Toplum kurallarına uymamasiyla taninan genc adam onlar için şeytandan farksızdır.
Her toplulukta adından çok sık söz ettiren genç adamı tabi kii Olivia da tanıyordur ve bu sebeble oğlunun varisi olmasını istemez.
Buna rağmen genç adam malikaneye yerleşir ve kendi kurallarını koyar.Olivia kurallara göre yetişen toplum adetine göre yaşayan biri ama Jack eve yerlerinde birçok yönde anlasmazlikları ortaya çıkar.Çatışma ise zaman sonra yakinlasmaya daha sonra tutkuya ve aşka yerini bırakır.
Birbirlerine zıt bir şekilde büyüyen iki kişinin kurallara göre yaşayan Londra'sında nasıl ayakta kalacaklar ve en önemlisi aşkları nereye gidecek okuyup öğreniyoruz.
Ben kitabı çok sevdim.Benim için sadece bir aşk romanı değildi. İçeriği dopdolu etkileyici ve birçok sırrı barındıran bir kurgusu vardı. Neler olacak diyerek ve aşkı en güzel haliyle hissederek okudum.
Bu türü seviyorsaniz kaçırmayın derim.Zira iyi bir historical kitap bulmak çok zor.Tavsiyemdir...