Biraz karışık gibi sanki?
2026 16. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 17:44
Biraz karışık bir kitaptı benim için o yüzden karışık bir yorum olacak. ◉ İlk başta kitabın dünyasını anlayamadım. Aslında şuan bile kafam tam olarak oturmayan şeyler var. Kitabın sonunda yine biraz daha oturdu dünyası. Bu birazda şundan kaynaklı galiba. Juliette uzun zamandır tutsak olduğu için bizde uzun zamandır tutsak oluyoruz kitapta ve dışarısı hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Kitabın dünyasını tanımak biraz yorucu oluyor. Juliette'de mantıklı soru sormuyor ki anlatsınlar bize dünyayı. ◉ 1. Kitapta biz çoğunlukla Juliette'nin Adam'ı mı yoksa Warner'ı mı seçmesini okuyoruz. ◉ Ben başta Adam'ın tarafındandım. Yine de tam olarak bir güvenim yoktu. Kitapta kimseye güvenemedim ben zaten o ayrı bir şey de. Beni rahatsız eden şey Juliette'nin "eskiden tanıyordum onu" düşüncesiyle sorgusuz sualsiz Adam'a güvenmesi. Çocukken tanıdığımız kaç insan eski hali ile kalıyor ki. 60 yaşında ki insanlar bile değişebiliyor. Warner'a göre tabii ki Adam daha iyi fakat ikiside güvenebileceğimiz bir kanıt taşımıyor. ◉ Ve Juilette'nin herşeyi romantize etmesine sinir oldum. Beni neden önemsiyorsun diyip duruyor. Adam sevmiş işte kitapta romantizm olsun diye. Ben de zaten Adam'ın neden önemsediğini anlamış değilim. Çocukken 2 kere görüp etkilendiği birini kardeşini tehlikeye atacak kadar önemsemesi çok saçma bir şey bence. ◉ Bir de çeviride bir hata var galiba bazı yerlerde 1. Ağızla, bazı yerlerde 3. Ağızla anlatıyor hikayeyi. SPOİLERRRRRRR!!!! ◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉ Kitabın sonunda Juliette gibi başka kişilerinde olması beni mutlu etti. Serinin zaten bayağı bir kitabı var diye biliyorum. Aynı konuyu işleyip durmaz diye umuyorum. Warner'ın da Juliette gibi bir gücü var gibi. SPOİLER BİTTİİİ!!! ◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉◉ ◉ Kitabı okumadan önce yorumlara baktığımda hep Warner'ı seviyorlardı fakat ben hiç sevemedim. Bence bir şeyler çıkacak ondan. Bu kadar kişi böyle bir adamı sevemez diye düşünüyorum. ◉ Neyse özetle seriye devam edeceğim gibi gözüküyor. Ama tabi hala bırakabilir durumdayım çünkü seri bayağı bir uzun. Ama bence serinin en azından 3. kitabına kadar okurum gibi geliyor. ◉ Benim için ortalamanın biraz altında bir kitaptı. Ama yinede okurken keyif verdi. Bana Dokunma İyi okumalarr
Bana DokunmaTahereh Mafi · DEX Yayınları · 20242,274 okunma