♡‧₊˚✧ Erkek Arkadaş ✧˚₊‧♡
Hizmetçi serisini çok seven biri olarak bu kitabı da aynı heyecan ile başladım. Gerçekten yazarın çok akıcı bir dili olduğunu söylemem gerekiyor. Zaten okuyanlar biliyordur, kitaba başladığınız da nasıl bittiğini anlamıyorsunuz.
Bu kitabı da sevdim diyebilirim. Henüz seri olmayan kitapların başlangıcını yeni yaptığım için bana heyecanlı geldi. Kitapların hepsini okuyanlar için belki tahmin edilebilir olabilir ama bana öyle gelmedi. Sonuna kadar birden fazla tahminde bulundum ama son sayfalarda katilin kim olduğunu görünce baya şaşırdım.
Kitapta ikili anlatım var. Hem geçmişe yönelik olayları hem de şimdiki zaman da olanları okuyoruz. Her iki anlatımda yaşanan olayları okurken ne olacak diye sürekli sayfaları çevirip durdum.
Dikkat! Alt tarafta (belki) spoiler olabilir.
Erkek karakterimiz Tom doktor olmak istiyor ama bir yandan da kanlı şeyleri sevdiğini fark ediyor. Yani bu biraz da katil olmaya yatkınlık diyebilirim. Birini iyileştirmek yerine tam tersine zarar vermek istiyor. Bu süreçte neler yaşadıklarını okuyoruz. ( zaten sonradan cerrah yerine adli tıp olmaya karar veriyor.) Bir de sevdiği bir kız var. Bu kızın günümüze gelene kadar neler yaptığını okuyoruz. Şok edici tarafı kesinlikle bu karakterdi benim için.
Diğer bir anlatımda ise bir kadın, Sydney. Sydney yaşı baya geçmiş ve evlenme yaşını neredeyse geçecek yaşta. Hala hayatının aşkıyla tanışmamış ve bir uygulamadan kendine erkek arkadaş arıyor. Arkadaşı Bonnie o da aynı şekilde bu uygulamada bir doktorla tanışıyor ve sonrasında esrarengiz bir şekilde evinde ölü bulunuyor. Sonrasında Syd de bir adamla tanışıyor ve o da doktor. İsmi Tom. Başta bunu yapanın o olmadığına kendini inandırmaya çalışıyor. Olaylar sonrasında çözüldüğünde ise şok etkisi oluyor. Katil öyle biri çıkıyor ki hayatının en büyük şoku oluyor onun için.
Kısacası kitabı sevdim. Tek bir yönünü sevmedim o da katilin layık olduğu cezayı bulmamasıydı. O kadar masum insanı öldürdükten sonra ceza bulmaması bence saçmaydı. Bu kısmı beni rahatsız etti açıkçası.
Yorumum bu kadardı. Sizler okudunuz mu merak ettim?