Geceye bir şiir bırak, uyumayanlara armağan olsun.
Bir gülümsemeyle ruhumu çalmıştı, bir şiirle ben de onun gönlünü. İkimiz de hırsız sayılırdık.
Sayfa 34 - Kapı Yayınları, 1. Basım, Nisan 2026.·Kitabı okudu
Alıntı
3 +1'leme
18,1bin Gösterim
Naçizane kendi kalemimden 📝☺️ Kırılan bir kalp miydi, insanı bu denli düşündüren Yoksa yaşanılan dönem miydi, iyi kalpleri hep üzen... Geriye dönüp baktığında anıların da vardı gülümseten Sen sen ol umudunu kaybetme,mutluluğa koş ebediyen...✨
Önceki 1 yanıtı göster
Mikail Balcı
Mikail Balcı
Teşekkür ederim hocam ☺️
Bir tane de benden gelsin: Yalnızlık, yaşamda bir an, Hep yeniden başlayan, Dışından anlaşılmaz. Ya da kocaman bir yalan, Kovdukça kovalayan, Paylaşılmaz. Bir düşün’de beni sana ayıran, Yalnızlık paylaşılmaz, Paylaşılsa yalnızlık olmaz.
Özdemir Asaf
Özdemir Asaf
Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar? Necip Fazıl Kısakürek🌺🌙
Ömründe bu kadar kısa olup bu kadar anlamlı olan çok az şiir gördüm. İyi geceler...
1 yanıtı göster
Hayatımın şiiri burada da dursun: Sözde senden kaçıyorum Dolu dizgin atlarla Bazen sessiz sevdasın İpekten kanatlarla Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla Karşıma çıkıyorsun En serin imbatlarda Adını yazıyorum Bulduğun fırsatlarla Yüreğimin başına noktalarla, hatlarla Başbaşa kalıyorum sonunda heyhatlarla Sözde senden kaçıyorum Dolu dizgin atlarla Ne olur bir gün beni Kapından olsun dinle Öldür bendeki beni Sonra dirilt kendinle Çarpsam kara sevdayı En azından yüzbinle Nasıl bağlandığımı Anlarsın kemendinle Kaç defa çıkıp gittim Buralardan yeminle Ama her defasında Geri döndüm seninle Hangi düğüm çözülür Nazla, sitemle, kinle Ne olur bir gün beni Kapından olsun dinle Şaşırdım kaldım işte Bilmem ki nemsin Bazen kız kardeşimsin Bazen öp öz annemsin Sultanımsın susunca Konuşunca kölemsin Eksilmeyen çilemsin Orada ufuk çizgim Burda yanım yöremsin Beni ruh gibi saran Sonsuzluk dairemsin Çaresizim çaremsin Şaşırdım kaldım işte Bilmem ki nemsin
Yavuz Bülent Bâkiler
Yavuz Bülent Bâkiler
"Biz kırıldık daha da kırılırız Ama katil de bilmiyor öldürdüğünü Hırsız da bilmiyor çaldığını Biz yeni bir hayatın acemileriyiz Bütün bildiklerimiz yeniden biçimleniyor Şiirimiz, aşkımız yeniden, Son kötü günleri yaşıyoruz belki İlk güzel günleri de yaşarız belki Kekre bir şey var bu havada Geçmişle gelecek arasında Acıyla sevinç arasında Öfkeyle bağış arasında."
Cemal Süreya
Cemal Süreya
Son iyi günleri tükettik belki.
1 yanıtı göster
Bir kitap düştü yere Kapandı bir pencere Ayrıldılar.
​XXX ​Bazen geçmiş günlerden kalanları anarım Bir araya gelince hoş sessiz düşünceler; Aradığım şeylerin yokluğuna yanarım, Gönlümü yitenlerle çektiğim yaslar deler: Yaş bilmeyen gözlerim boğulur da yaşlara Ölüm gecesindeki sevgili dostlar için, Depreşir yüreğimde nice kapanmış yara, Yitip gitmiş yüzlere inlerim için için. Geçmiş yaslar yeniden beni yürekten vurur, Acıları saydıkça bir bir, içim kan ağlar; Gönlüm eski dertleri anıp çile doldurur, Borcum bitmemiş gibi yine keder borcum var. Ama, sevgili dostum, seni andım mı yeter: Bütün yitenler döner, bütün acılar biter.
William Shakespeare
William Shakespeare