2026 21. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 00:00
Hümeyra // Elzem Leyla Gecesi Herkese merhabaaaaa. Biliyorsunuz ki mahalle kurgusu denince akla gelen ilk isimlerden Hümeyra. Bilmiyorsanız da öğrenmiş oldunuz Hümeyra’nın her mahalle kurgusu güzel ama bu sefer çok soft bir hikaye yazmış bize. Hemmen konusunu anlatıyorum. Leyla ana okulu öğretmeni ancak ablasını kaybeden ailesi onu yanında görmek istediği için mesleğini yapmıyor, tam zamanlı olarak ev kızı modunda. Annesi bir gün bir haberle geliyor. Mahallenin çöp çatanı ona bir aday bulmuş ama adayın henüz haberi yok. Leyla buna çok sert bir şekilde itiraz ediyor ve konu kapanıyor. Hayır kapanmıyor. Daha önce pek denk gelmediği adam o gün karşısına çok yanlış bir zamanda, Leyla sakarlık yaparken çıkıyor, bir de ceketini vermez miiii Leyla’nın hiç aklında yokken bir şeyler oluşmaya başlıyor kafasındaaaa. Sonra pek tabii denk gelmeler başlıyor. Daha doğrusu artık birbirlerinin dikkatini çekiyorlar. Akın da tatlı tatlı konuşunca imalar yapıncaaaa hep birlikte hevesleniyoruz. Ama bir sorunumuz var. Akın’ın yıllar önce mahalledeki herkesin bildiği dillere destan bir aşkı varmış. Leyla’mızın kafası karışıyor bu gündeme gelince. Bir de mahalle dedikoducuları yok muuuu neyse sakinim. Çok tatlı çok mahir bir kitap okuduk Hümeyra’dan. Hiçbir yetişkin içerikli sahne de yoktuu güvenle her yaştan okur okuyabilir bence yan karakterler de çok tatlıydı. Akın’ın ablasının başına gelenler kalbimizi kırsa da, küçük kardeşi Ezgi aşırı derecede sinirlerimizi bozsa da her duyguyla okuttu kendisini kitap. Gece saçlı Leyla ile mahallenin ağır abisi kızların inşallahı kaynanaların maşallahı Akın’ı okumaya davet ediyorum sizleri, tavsiyemdiiirrrr
Elzem: Leyla GecesiHümeyra · Guardian Yayınları · 2026130 okunma