Kayıp Kadın-Mary Kubica
2026 10. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2026 09:35
Hikaye bir gece koşuya çıkan Shelby'nin aniden kaybolması ile başlıyor. Daha sonra aynı mahallede yaşayan Meredith ve kızı Delilah kayboluyor. Mahallede bir anda insanlar kaybolmaya başlayınca korku ve panik yaşanmaya başlıyor .Kitap baştan sona benim için çok hızlı aktı. Özellikle ilk başta küçük kızın o karanlık yerde yaşadığı olaylari okumak mahvetti beni. O an yaşanılan duygular ve korku hissi bana çok geçti.Shelby'nin doğum sahnesi çok kötüydü. Bir doktorun böyle bir şey yapması ve bir hatanın nelere sebep olabileceğini okuyoruz. Kadınların doğum esnasında yaşadıklarını,doğum sonrasi eşleri ile yaşanan olayları da okuyoruz. Toplumsal olarak kadınlara yüklenen rolleri güzel aktarmış yazar. Kitabın bazı yerlerinde çok vurucu cümleler yazmış . 'Çocuk kaçırmak, dünyanın en kolay şeyi' bu cümle okurken gerçek hayatta olan olayları da düşünmeme sebep oldu. Bir insanın korku veya hırs sebebiyle neler yapabileceğini de görüyoruz. Gazetecilerin sırf haber yapmak için bu kadar ileriye gitmesi ve insanların para için yalan yanlış bilgiler vermesi detaylarıni iyi aktarmış yazar .Olaylardan sorumlu olan kişiden şüpheleniyorum fakat bir türlü bağlantı kuramamıştim. Ama ilerledikçe olaylar ortaya çıkıyor ve her şey daha net oturuyor. İşin içinde çocuk olduğu için daha duygusal okunuyor. Tek bir olayın ardından değişen hayatlari da okuyoruz kitapta. Yazarın kalemini çok sevdim ,hızlı okunan bir kitap.Çok kalın bir kitap değil ama benim etkilendigim bir kitap oldu. Sadece son sayfalarını biraz daha detaylı okumak isterdim. Puanım:9/10
Kayıp KadınMary Kubica · Juno Kitap · 202637 okunma