Carl Tanzler…
Carl Tanzler… Bazı hikâyeler vardır, okudukça “bu gerçekten yaşandı mı?” diye sorgulatır. 1930’lu yıllarda Key West’te geçen bu olay, saplantının ne kadar ileri gidebileceğinin en ürpertici örneklerinden biri… Carl Tanzler, genç bir kadın olan Elena de Hoyos’a aşık olur. Ancak Elena, tuberculosis nedeniyle hayatını kaybeder. Normal bir insan için hikâye burada biterdi… ama onun için asıl hikâye buradan sonra başlar. Tanzler, Elena’nın ölümünü kabullenemez. Aylar sonra mezarını açar… ve kimsenin aklına bile gelmeyecek bir şeyi yapar: Onun bedenini evine götürür. Yıllar boyunca, çürüyen bedeni “korumaya” çalışır. Teller, mumlar, kimyasallar… Kendi zihninde onu “yaşatmaya” devam eder. 1939’da gerçek ortaya çıktığında, tüm Amerika bu olayı konuşur. Ve en korkuncu? Yasal boşluklar nedeniyle ciddi bir ceza almadan hayatına devam eder. Bu hikâye bize şunu hatırlatıyor: Aşk ile saplantı arasındaki çizgi düşündüğümüzden çok daha ince olabilir. Bazen en karanlık hikâyeler, gerçek olanlardır… — Sen ne düşünüyorsun? Bu bir aşk hikâyesi mi yoksa tamamen bir saplantı mı? — #carltanzler #gercekhikaye #karanhikayeler #psikoloji #saplantı #tarih #ilginchikayeler #insanzihni #darkstory #bilinmeyengerçekler