2026 17. kitabı
Yennefer, büyücü Vilgefortz’un işkencelerine maruz kalıyordu ancak Ciri’yi elinden kaçırmalarıyla işkencelere de ara verildi ve Yennefer planlarını yapmaya başladı. Toussaint’te bulunan Witcher ve ekibi kışı atlatmak durumunda kaldılar ve iyice tembelleştiler aynı zamanda Fringilla Vigo ile tanışması da Geralt’ın çok işine geldi ama büyük bir oyalamacanın içinde olduğunu bilmiyordu. Ciri düşmanlarının çoğundan kurtulup kendisini sihirli Kırlangıç Kulesi’ne atmış ve elflerin ülkesinin içine düşmüştü ancak anladı ki aslında orası özgürlüğün değil tutsaklığın yeriydi ama bu tutsaklık uzun sürmeyecek ve elflerin kötü planlarına alet olmayacaktı çünkü eski dostu tekboynuzlu atı yardımına koşacak ve onu kendi zamanına, kendi dünyasına götürecekti. Sonunda Geralt amacına ulaşmış ve Ciri ile Yennefer’a kavuşmuştu.Geriye yalnızca düşmanlarını alt etmek kalıyordu.Emhyr ile sonunda karşılaşmak ise bütün yazgıların en büyüğü olacaktı.Bu üçlü tam kavuştu derken Yennefer ve Ciri’nin büyücü konseyi için Vengerberg’e gitmesi gerektiği için yine ayrılık göründü, Geralt’la ise 6 gün sonra Rivya’da buluşmak için sözleştiler, bir daha hiç ayrılmamak üzere hem de… Bir sürü şey oldu, bir sürü kayıp yaşandı ve sonu dumura uğrattı, neyse ki son bir kitap daha var ama gerçekten daha nasıl bir son var ufukta kestiremiyorum.Geralt, Yennefer ve Ciri, sizi seviyorum ama beni yordunuz bu kitapta be.Hem iyi hem de kötü yönde..
Gölün HanımıAndrzej Sapkowski · Pegasus Yayınları · 20201,029 okunma