Aşkın Peşinde Kitap Yorumu
2026 29. kitabı
Peki ya hayatının aşkına, yıllar sonra yeniden aşık olman gerekirse? #alıntı ️Puan:8.5/10 Tropes:İkinci Şans/Zorunlu Yakınlık Bana terapi gibi gelen, tatlı ama aynı zamanda duygusal bir romantik kitap yorumuyla geldim. Konusundan kısaca bahsedeyim. Sarah ve Caleb, liseden beri birlikte olan ve on yedi yıldır iyi günde kötü günde birbirlerini bırakmamış bir çift. Dışarıdan bakınca ilişkileri çok sağlam, çok güvenli. Ama Sarah son zamanlarda kendini çok önemli bir sorunun içinde buluyor: Caleb’ın diğer yarısı olmadan o kim? Sarah, ALS hastalığından kaybettiği annesi adına tek başına bir bağış gecesi düzenleyerek hem kendine hem de çevresine güçlü ve yeterli olduğunu kanıtlamak istiyor. Fakat işler planladığı gibi gitmeyip Caleb yine günü kurtaran kişi olunca, aralarındaki küçük gibi görünen çatlaklar büyüyor. İlişkilerinin kırılma noktasına geldiğini hissettiklerinde ise ani bir kararla çiftler için düzenlenen bir kampa katılıyorlar. Doğayla pek barışık olmasalar da ormanda hayatta kalmaya çalışırken aslında kendi ilişkilerinin köklerini yeniden bulmaya çalışıyorlar. Ben kitabı gerçekten çok sevdim. Çünkü sadece tatlı romantik bir hikaye okumuyorsunuz; aynı zamanda yıllar içinde değişen iki insanın, birbirlerini hala çok sevseler bile artık aynı kişiler olmadıklarını fark etmesini okuyorsunuz. Bence kitabın en güzel tarafı da buydu. Aşkı sadece büyük romantik anlarla değil; emekle, kırgınlıklarla yüzleşmekle, kendini tanımaya çalışmakla ve sevdiğin insanı yeniden seçmekle anlatıyordu. Bazen bir ilişkinin içinde o kadar uzun süre var oluyorsun ki, kendi isteklerinle karşındaki insanın beklentileri birbirine karışıyor. Bu kitap o hissi çok güzel yakalamıştı. Kısacası, bana aşkın bazen sadece birlikte kalmak değil, değişirken de birbirini yeniden tanımak ve seçmek olduğunu hatırlatan bir kitap oldu. Özellikle evlilikte ikinci şans, kendini yeniden bulma ve iyileşme temalarını seviyorsanız bu kitabı mutlaka listenize eklemelisiniz.
Aşkın PeşindeHannah Bonam-Young · Martı Yayınları · 202614 okunma