Başkarakter Jody, kardeşi olmayan Kaliforniya'da bir çiftlikte ailesiyle birlikte yaşayan bir çocuk. Ve çocuk olmasından kaynaklı uzak diyarlarda olan bitenlerle ilgili çok fazla merakı ve hayalleri mevcut. Çevresindekilerden duyduklarıyla merak ettiklerini gidermeye çalışıyor. Bu arada kendisi bir midilli ediniyor ve onunla birlikte sevmeyi de öğreniyor. Ve kitapta Jody'nin yaşadıklarını ve hissettiklerini okuyoruz.
Kitabın yazarı John Steinbeck de Kaliforniya'da bir çiftlikte büyümüş. Yazar, kitabının konusunu çocukluğundan esinlenerek yazmış olabilir. Kitaptaki diyaloglar ve kitabın yazım biçimi sade, yâni ingilizce okumayı geliştirmek için ideal. Fakat konusu durağan geldiği için bana sıkıcı geldi. Kitabın aynı adla ve Midilli olarak 1949 ve 1973 yapımı klasik olarak geçen filmleri mevcut. YouTube'dan izlenebiliyor. Onlarda da listening açısından kolaylık mevcut. Ama bende izleme hevesi oluşturmadı. Tabi bu göreceli bir durum.
Bu kitap, aldığım kitaplar yanında hediye gelmişti. Kapağındaki at resmi beni heyecanlandırmıştı. Yani heyecanım orada kalakaldı