Bu kitaba dair tek bir pişmanlığım yok.
Ayırdığım vakte, çevirdiğim her sayfaya sonuna kadar değdi. Çok uzun zamandır böylesine sürükleyici, böylesine iyi kurgulanmış bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum. Yani tek bir kusur bile bulamıyorum ve açıkçası bulmak da istemiyorum.
Mükemmel bir yolculuktu. Savaş hiç durulmadı, mücadele hiç bitmedi. Planlar planları kovaladı, sırlar bir bir açığa çıktı ve farklı bakış açılarıyla birçok maceraya atıldık. Elide ve Lorcan ile sessiz bir huzur bulurken, Manon sayesinde içimde o tehlikeli hırs duygusu uyanırken ve Aelin'in kurnaz planları bir bir açığa çıkıp şaşkınlıktan ağzımı bir karış açık bırakırken bu kitaba ayırdığım tek bir saniyeden bile pişman olmadığımı anladım.
Son 100 sayfa hakkında konuşulacak çok şey var. Tek bir nezaketin bile aslında ne kadar kıymetli olaylar doğurabileceğini gördük ve bu noktada yapacağım tek şey yazara şapka çıkarmak olur.
Bu incelemeyi yazarken serinin yedinci kitabını yarıladım bile. Son kitaba bir an önce geçmek, bu kitapta yaşadığım macerayı belki ikiye, belki sekize katlamak istiyorum. Bu çok kıymetli maceranın ufacık da olsa bir parçası olmak gerçekten çok güzel.
2026 okuma listenizde şiddetle olmasını istediğim bir kitap.