2026 22. kitabı
Kitabı genel anlamıyla beğendim bir solukta okuyabileceğiniz insana değer katan ve okuduktan sonra da düşünmeye sevk eden kısa hafta sonu için vitamin bir kitap diyebileceğimiz bir eser. Kitaptan beğendiğim bazı cümleleri aktarmak istiyorum . Sadece su içmek bile özellikle büyük yerleşim yerleri ve şehirlerde size tifo gibi bir hastalık bulaştıabilirdi. Zamanında sadece su içmek bile ölmeniz için en büyük sebepti. Çiçek hastalığı ölümde fırsat eşitliği sunan bir katildi kraldan en fakire kadar asla insan seçmezdi . Pekçok fikir dünyanın birbiriyle bağlantısı olmayan bölgelerinde birbirinden bağımsız şekilde pekçok kez keşfedildi . İlerlemenin yalnız çalışan dahi modeli ile iş birliği agi modeli arasındaki fark gibidir her ikisi de önemli ve gereklidir. Nathan Strouse güvenli süt temini için mücadele ettiği sıralarda başka Öncüler de halkın içme suyuna az miktarda klor katarak kolera ve tifo gibi hastalıklara yakalanma olasılığını büyük ölçüde azaltmaya . Plasebo etkisi ilaçlar ve eczaneler için çok önemlidir insanlara verilen ilaçların bu etki sayesinde bile faydalı olduğuna inanabilirsiniz. Yeni fikirler çoğu zaman başkalarının sıradan bir rastgele gördüğü şeylerde başka birisinin bir sinyal algılaması ile başlar. Bugün kullanılan neredeyse tüm penisilin türleri küflü mery ile kaplı kadının bulmuş olduğu kavun da türeyen bakterilerden tür türetilmiştir.
Ömrü İkiye KatlamakSteven Johnson · Orenda Yayınevi · 20255 okunma