Herkese Merhaba
Bugün sizlere Şeyda Bozkurt kaleminden Külce kitabının yorumu ile geldim
Mayıs ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 132 sayfalık bir kitap🩷
Ruhuma eşlik eden, sadece bir şiir kitabı değil, küllerinden yeniden doğan bir kadının, olgunluğun ve içsel gücün sessiz çığlığı gibi..
"Hayat, yanmış bir mektubun ucunda kalan küllerden tüm hikâyeyi yeniden yazmaya çalışmak gibi şimdi."
⸙ Şeyda hocamın kalemini zaten Destina’dan biliyor ve seviyordum. Külce, bu bağı daha da derinleştirdi. Kitabın içerisinde 54 adet şiir ve ruhun derinliklerine dokunan çok özel sözler yer alıyor.
⸙ Hocam bu kez bizi; yıkılışların ardından gelen o muazzam ayağa kalkış dizeleriyle selamlıyor. Kadın olmanın zorluğu ve güzelliği, o tarif edilemez dip yalnızlıklar, özlem ve insanın kendi benliğini defalarca yıkıp yeniden inşa etmesi üzerine harika dizelerle buluşuyoruz.
⸙ Dili kısa, öz, yormayan ama her kelimesinde ayrı bir anlam yükü taşıyan cinsten.. Hasret var, ayrılık var ama en çok da umut var.
Şiirle şifalananların, kendi küllerinden doğma cesareti gösterenlerin çoğalması dileğimle…
Sizlere kitaptan kalbime dokunan birkaç dize ve alıntı bırakıyorum ⚘️
⸙ KADIN
Bir kadın düşün,
Güvende olanı aydınlık sokakta
Güvende olmayanı karanlık sokakta
...
Kimi neşter tutar, kimi kalem,
Kimi kazan kaynatır, kimi çene.
⸙ SONSUZLUK
Sonsuzluk, belki de sadece şudur:
Bir adımı atmadan beklemek,
Yüreğinde taşıdığın her şeye rağmen
Sessizce sevmek, sessizce gitmek...
⸙ İÇİM YASAK
Kimse benzemeyecek bize,
İnatla ayrı kollarda ziyan olacağız.
Ruhlarımız başka diyarlarda yorgun,
Gözlerin, gözlerime sonsuz yasak.
⸙ "Ara ara kalbini yokla ama gölgeni unutma."
⸙ "İnsanın kendiyle kaldığı o dip yalnızlığın adı yoktur. Bu yüzden aramayı bırakın ve yalnız olmanız gereken ânın hakkını verin."
Yazarımızın kalemine sağlık🩷
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ