Ahmet efendi bir gece arkadaşı ile birlikte bir genelev e gitmek zorunda kalır. Kalacak hiçbir yer bulamadığı bir gece buna mecbur olduğundan gittiği yerde sadece boş bir oda ister önce. Ama bunun mümkün olmadığı bir kadın seçmek zorunda olduğu söylenince birini seçer. Kadınla aynı odaya gider ve kendisiyle ayrı bir yerde uyuyacağını söyler. Kadın onu beğenmediğini düşündüğünden çok üzülür ve neden böyle davrandığını sorar. Adam kadının yaşını merak eder ve 17 yaşında olduğunu öğrenince kadına karşı merakı daha da artar. 17 yaşında birinin böyle bir yerde ne işi olabilir, diyerek başka sorular sıralar. Kadın adamdan neden orada olduğunu sürekli gizler. Böylece adam kafasındaki soruları sormak ve kadını tekrar tekrar görmek için arkadaşıyla birlikte bir kaç kere daha gelir. Artık çoğu gece dört kişi olarak içkiler eşliğinde eğlence yaparlar. Ahmet efendinin tek amacı kadınının neden buralarda olduğunu öğrenmektir. Bilir ki bu kadın buralara ait olabilecek biri değildir. Ona göre ne olursa olsun o çok masum biridir. Bunu sürekli dile getirir ve beraber geçirdikleri gecelerde içki içip sohbet etmek dışında kadına dokunmaz bile. Böylece uzunca günler geçerken kadın ısrarla neden orada olduğu ve hayatına dair bir kaç şeyi saklamaya devam eder. Bir gün Ahmet efendinin onca ısrarı ve güzel konuşmalarından sonra hayatına dair her ayrıntıyı anlatır.. O dakikadan sonra artık bambaşka bir hayat başlamış olur kadın için..
Gencecik bir kızla ondan çokça büyük bir adamın tesadüfi karşılaşması sonucu ikisinin birden hayatı bambaşka bir yere doğru gidiyor. Adam kızın hayatından öyle çok etkileniyor ki, kızın asla düşünemeyeceği bir son yaşamasını sağlıyor. Konuşulmaya çekinilen ve görmezden gelinen hayatlara dair güzel bir anlatıydı. Çok severek okudum, keyifli okumalar