Ben inceleme yazmak istiyorum Osman
2026 11. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 23:43
Kafka’nın Milena’ya yazdığı o meşhur mektupların yanında, bir de Osman’a yazılan mektupları okumayalım mı yani? Ülkece Kafka’dan ne eksiğimiz var dedik ve bir kadının ayrılığın ardından eski sevgilisi Osman’a yazdığı o sarsıcı mektuplara ortak olduk. Kitap boyunca ana karakterimizin ismini hiç öğrenmiyoruz ama bir "Osman"dır gidiyor... Osman’a ise hiç söz hakkı tanınmamış; bütün sahneler, bütün duygular mektupları yazan kadına ait. "Bu Hikaye Gercekten De Senden Epey Uzun Osmancım!" Yazarın kalemine sağlık; okurken yer yer gülmedim desem yalan olur. Ancak bu eğlenceli dilin arkasında, ayrılığın her evresi o kadar gerçek işlenmiş ki... Toparlanma sürecini, toparlanmaya çalışırken aslında nasıl daha fazla dağılınabildiğini tüm çıplaklığıyla görüyoruz. Yazar, sadece bir aşk acısını anlatmakla kalmamış; aralara serptiği bilgilerle metni genel kültür açısından da zenginleştirmiş. Özetle; ayrılığa, özleme ve hesaplaşmaya dair gayet keyifli, bir o kadar da içten bir eserdi. "Osman" kim bilir şu an ne yapıyordur ama bu mektuplar kesinlikle okunmalı diye düşünüyorum. Şimdiden herkese keyifli okumalar! Not: mektupları Osman okurken ne hissetti diye düşünmedim değil. Sonra da belki hiç okumamıştır dedim. Sonra da adını görmüşse kitap isimi olarak mutlaka okumuştur dedim. Osmancım burdaysan eğer seninde düşüncelerini bir miktar alabilir miyiz lütfen. Eminim diğer okuyucular da en az benim kadar merak içindedir. Öyle değil mi sahi?
Bu Hikâye Senden Uzun OsmanAylin Balboa · İletişim Yayıncılık · 202213,6bin okunma
Ben hiç mektup olarak algılamadım,bir kadının ayrılık sonrası kendi kendini iyileştirme hikayesi desek daha doğru olur.
Öylede diyebiliriz tabi:)
Okumayan bir ben mi kaldım 🥺
Vermut estağfurullah:)) merakla bekliyorum
Güzel anlatım kaleminize klavyenize sağlık efenim
Ekşi limon
Teşekkür ederiz, okuyan gözleriniz dert görmesindi😇
Güzel bir duygu paylaşımı olmuş 🙂 Osman okurken bir sürü geçişler yaşadım , his olarak yanii . Keyifliydi. Yorumunu beğendim👏👏👌
Teşekkür ederim ☺️keyifliydi cidden 😇 güzel yorumun için teşekkür ederim 🍀💐