···Okunma: 02 Mayıs 2026 23:14 Herkese Merhaba
Bugün sizlere ünlü ses sanatçısı Safiye Ayla’nın ileriki yaş döneminde genç bir Komando subayı ile yaşadığı aşkı anlatan bir kitapla geldim.
Öncelikle aralarındaki yaş farkının (30 yaş) çok olması biraz aşktan ziyade daha farklı düşünmeme sebep oldu.
Neyse kitabı anlatayım size. 1967 yılında eşi Muhittin Beyi kaybeden ve oldukça yaslı geçen bir dönemde Antep’ten kendisine bir mektup gelir ve amaç mektup arkadaşlığıdır. Bir yıl boyunca devam eden mektup arkadaşlığı sonunda Komando Tolga İstanbul’a gelir ve Safiye Ayla’nın evine yerleşir. Kısa sürede nişanlanan ve bunu ilan eden çifte oldukça sert eleştiriler de gelmektedir. Çünkü henüz 28 yaşında olan Tolga ve 60 yaşını geçmiş bir Safiye vardır. İlk zamanlar güzel bir aşk yaşasa da maalesef ki sonunda üzülen Safiye olacaktır. Ayrılmak isteyecek ama Tolga buna yanaşmayacak ve kendisini Tolga dan kurtarmak için Amerika da bulacaktır Safiye. Amerika’da 1 yıl kalan hem maddi hem sağlık sorunları yaşayan Safiye geri Türkiye’ye korksa da döner. Bakalım Tolga dan korktukları başına gelecek mi? Tolga kendisine zarar mı verecek yoksa yeniden aşk mı kazanacak?