Kitap serisinin “Troya” olduğunu görünce okumak için heveslendim. Okumam kitabı aldıktan bir kaç zaman sonraya nasip oldu. İyisiyle kötüsüyle iyi ki okumuşum. Troya zamanını, destansı hikayeleri kurgu da olsa özellikle yabancı kalemlerin anlatımıyla okumak ve topraklarımızı o yıllarda hayal edebilmek çok keyifli.
Gümüş Yayın Tanrısı karakter isimlerinin çoğu mitoloji ile uyumlu ama gerçeği yansıtmıyorlar. Bilinen Troya tarihinden farklı bir olay örgüsü var. Bunu bilerek okunması gerekiyor.
Gümüş Yayın Tanrısı akıcılığı çok iyi, olayların kurgulanması, okuyucu paralel hikayelerle olaylara dahil edişi benim hoşuma gitti. Uzun sayfalar hızlı bir şekilde aktı gitti.
O kadar ki daha ilk kitabın yarısına gelmişken serinin devam kitaplarını da sipariş ederek kütüphaneme dahil ettim.
David Gemmell serinin üçüncü kitabını yazarken vefat etmiş. Bu detayı kitabı okumaya başladıktan sonra öğrendim. Kitabın çok bilinmemesinin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. Zira okuyucuyu anlatımıyla kendisine çeken bir seri.