Kuğu Kıyım’ın ilk kitabı bitti Açıkçası bize bir yerde kıyacağını düşünüyordum zaten çünkü acı çekmemize bayılıyor bence Ama offf iki yerde kalbim cız etti birincisi ortalardan sonra diğeri de finalinde tabi ki. Ve kara kara düşünüyorum acaba daha kimlere ve nasıl kıyılacak diye Ve lütfen ilk başta Yekta omurgasızı olabilir mi? Kendisi ağzını her açtığında ölmesini dilediğim biri de Peri’de canım bu kadar masum olmak zorunda mısın? dedim okuma boyu ama sonlara doğru bu konuda bir şükür çekip rahatlıyoruz bi nevi. Ve Tufan Nasıl düşünceli seviyor Hakkında kötü konuşanlar taş olur taş. Bayıldım ona tabi ki Ama o son herkesi mahvetti ve daha oyunların yarısına geldik, kalan yarısında bizi ne derece vahşet bekliyorum bunu ikinci kitapta göreceğiz. Merakla ama korkuyla ikinciyi bekliyorum
Konudan biraz bahsedeyim. Her şey bir gün yapay zekanın kontrolden çıkıp tüm dünyada milyonlarca insanın ölümüne yol açmasıyla başlıyor ve o olayda Peri annesini kaybediyor. Aradan geçen üç yılda tüm dünyada internet yasaklanmıştır. Çünkü açıldığı anda yapay zeka tekrar saldırıya geçiyordur. Artık internet sadece seçilmiş üniversitelerin laboratuvarlarında bulunuyor ve bunları da yapay zeka öğrencileri eğitim amaçlı kullanabiliyor. Kızımız Peri’de Simora Üniversitesi’nin yapay zeka bölümüne 3. başvurusunda seçilen 25 öğrenciden biri olmayı başarmıştır. Ayrıca da iki yıldır güzel bir de ilişkisi vardır. Yine bir gün gece karma bir grup dersi için bir araya gelen öğrenciler başlarındaki profesör ile birlikte bir anda uyuyup uyanırlar ve sınıfın kapısının yerinde olmadığını farkederler. İşte bu andan itibaren hepsi artık Korindon adındaki yapay zekanın tutsaklarıdır ve eğer hayatta kalmak istiyorlarsa da Korindon un hazırladığı tuzakları bir bir aşmaları gerekmektedir.
İlk andan beri korkunun ve vahşetin eksik olmadığı bu oyunlar yavaş yavaş herkesi birbirine kırdırmaya da başlarken bir çok kişinin gerçek yüzünü de görüyoruz ki bunların başında Peri’nin değer verdiği sevgilisi Yekta vardır. Peri’nin her zor durumunda onu kurtaran kişi ise Yekta’nın baş düşmanı Tufan’dır. Peki bu ölüm kalım savaşında kimler hayatta kalacak kadar şanslı olabilecek dersiniz? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz