2026 37. kitabı
Antik Mısır tarihi hayranları, müzelere, sanata, arkeolojiye ilgi duyanlar ve gizem peşinde sürüklenmeyi sever maceraperestler; tam da size göre bir kitapla geldim Çalınan Kraliçe, yazarın büyük araştırmaları sonucunda gerçek tarihi olaylardan esinlenerek kurgulanmış tarihi bir gizem kitabı. İçerisinde Antik Mısır, tarihi yerler, eserler ve arkeoloji ile ilgili bir çok bilgilendirici metinlerinde yer aldığını belirtmeliyim. Oldukça ilgi çekici bir hikayeydi. Fakat bu bilgilendirmeler, iki ana karakterin farklı hayat hikayeleri, geçmişte yaşananların gizeminin yavaş yavaş ortaya çıkışı akışı hızlı bir tempoda ilerletmiyor. Hepsinin birleşmeye başlamasından sonra ise merak duygusu da gittikçe artarak okuma keyfi de aynı oranda artıyor. Son 100 sayfayı soluksuz okudum diyebilirim ama finalinin biraz daha devam etmesini isterdim ki özellikte iki kadının aile sorunlarının tam neticesini görmek istediğim için. Onun dışında bu türe ve içeriğe ilgi duyanların bir şans vermesini de tavsiye ederim . Konusundan da biraz bahsedeyim. Öncelikle hikayemiz 1930’lar ile 1970’ler arasında gidip geliyor. İki ana kadın karakterimizden Charlotte, 1930’lu yıllarda genç bir arkeolog iken Mısır’da bulduğu bir tarihi eser ve onun laneti, o günden beri peşini bırakmamış, yaşadığı trajik bir olay sonrası da New York’a dönerek o günden beri Mısır’a geri gitmeyi reddetmiştir. Şimdi ise 1970’lerde uzun yıllardır Met Müzesi’nde yardımcı küratörlük yapan yaşlı bir Mısır bilimcisidir. . Diğer taraftan Annie karakterimiz, 1970’lerde umursamaz annesi yüzünden küçük yaşından beri çalışarak ailesinin geçimini sağlayan genç bir kadındır. Ayağına gelen bir fırsat ile o da yeni patronu için Met Gala’nın organizasyonuna yardımcı oluyor ve Charlotte ile de yolları böyle kesişiyor. . Asıl olaylar müzeye gizli bir bağışçının çok özel bir parçayı bir yıllığına sergilemeleri için ödünç vermesiyle başlıyor ve Charlotte o parçayı gördüğünde şok oluyor çünkü yıllar evvel o trajik olayda bu parçanın denizin dibini gördüğüne oldukça emindir. Bu parçayı kimin bağışladığını bulmak için çalışırken Met Gala’nın olduğu gece de müzeden eşsiz bir parça çalınmıştır ve bunun sorumluluğu da Annie’ye yıkılır. O gece sadece tarihi eser hırsızlığı olmamıştır. Charlotte’un da üç yıldır üstünde çalıştığı bir dosya da kaybolmuştur ve bunların sonunda Charlotte, bu olayların sebebinin geri gelen o parçanın arkasındaki kişiyi araştırması olduğuna emindir. Şimdi ise her şeyin başladığı yer olan Mısır’a dönmek zorundadır. Bu işlerin arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkarmalı, o özel parçalar ait olduğu yere dönmeli ve kendi geçmişinin de kaybettiği kısımlarını bulmalıdır. Tam da annesi tarafından bir nevi evden kovulan Annie’de bu konuda Charlotte’a yardım etmek ister ve birlikte Mısır’a giderler. Peki Mısır’da onları neler bekliyor dersiniz? Yıllar evvel o trajik olayda neler yaşandı? O özel parça nasıl ve kim tarafından ortaya çıkarıldı? Tarihi eseri kimler çaldı? Amaçları neler? İki kadının aile durumlarında nasıl bir son onları bekliyor? Ve son olarakta Mısır’ın önemli kadın firavununun gizemi çözülüp laneti son bulacak mı? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz
Çalınan KraliçeFiona Davis · Prime Kitap · 202642 okunma