2026 100. kitabı
Aslı Arslan’ın kaleme aldığı Sokak Nöbetçileri serisinin dördüncü kitabı, sadece bir devam hikayesi değil, aynı zamanda karakterlerin ruhsal derinliklerinde kaybolduğum sarsıcı bir yolculuk gibiydi. Okurken hissettiğim o yoğun melankoli ve her bir karakterin sırtındaki yükün ağırlığı, sayfalar ilerledikçe benim de omuzlarıma bindi. Sokak Nöbetçileri’nin birbirlerine olan sarsılmaz ama bir o kadar da yaralı bağlılıkları, bu kitapta daha karanlık ve gerçekçi bir boyuta taşınmış. Helin’in içsel çatışmalarını ve kendini bulma çabasını izlerken bazen nefesimin kesildiğini, bazen de onunla birlikte bir çıkış yolu aradığımı fark ettim. Yazarın betimlemeleri o kadar güçlü ki, o soğuk sokakların kokusunu ve karakterlerin sustuğu anlardaki o ağır sessizliği iliklerime kadar hissettim. Bu kitapta beni en çok etkileyen şey, "aile" kavramının kan bağıyla değil, paylaşılan acılar ve korunan sırlar üzerine nasıl inşa edildiğinin bir kez daha kanıtlanması oldu. Işık, Koza, Bartu, Lâl ve Mutlu’nun her birinin kendi iç dünyasındaki o kırılgan noktaları görmek, onlara olan empatimi derinleştirdi. Olay örgüsü o kadar sürükleyiciydi ki, bir sonraki hamleyi tahmin etmeye çalışırken kendimi bir satranç tahtasında gibi hissettim; ancak her seferinde duygusal bir ters köşe ile karşılaştım. Kitabı bitirdiğimde hissettiğim o boşluk ve aynı zamanda doluluk hissi, hikayenin kalbime ne kadar dokunduğunun en büyük kanıtıydı. Bu, sadece bir hayatta kalma mücadelesi değil, aynı zamanda ruhun en karanlık dehlizlerinden gün ışığına çıkma çabasıydı ve ben bu yolculuğun her anında onlarla birlikte olduğumu hissettim.
Sokak Nöbetçileri 4Aslı Arslan · İndigo Kitap · 20233,408 okunma