·576 syf.····Okunma: 02 Mayıs 2026 20:57 Muhteşem bir Merve Akyüz kitabıyla geldim!
Yedinci Oğul kitabından tanıdığımız, Ahsen Tuna’nın abisi olan Pars Tuna’nın kitabı olan Köprü Kralı ile karşınızdayım. (Kutunun içinden çıkan Pars Tuna şaka mı? Tek kelimeyle kusursuz! Kitabı okumadan önce figürle aşk yaşamaya başladım bile! Okuduğumda her haline aşık olduğum karakterin kutudan çıkması muhteşem!Bunu kitaplığımda en özel yere koyup, bir sanat eseri gibi sergileyeceğim!)
Ahhh bu kitabın yazıldığını öğrendiğimden beri o kadar sabırla bekledim ki. Ve okuduğum her satır bu bekleyişe o kadar değdi ki… (neyse duygusallaşmayacağım)
Pars Tuna’yı okumak, onu daha yakından tanımak çok güzeldi. Miray karakterini ve o gücünü çok sevdim. Pars’ın bu kadar romantik olması beni benden aldı. (Bir insan aynı an da nasıl bu kadar romantik ve bu kadar duygusuz olabilir bilmiyorum) Bunun haricinde kitaba dahil olan Marcus (Yedinci Oğul) ve Ahsen’i ne kadar özlediğimi fark ettim.
Kitabın teması ilk görüşte aşktı ve ben bunu iliklerime kadar hissettim. Pars ve Miray’ın arasındaki çekim elle tutulabilecek gibiydi ve ben bile kendimi kaptırdım. Çevirdiğim her sayfada farklı bir duygu yaşadım ve buna hayran kaldım. Miray ve Pars’ın aşkını okumak o kadar güzeldi ki kitap hiç bitmesin istedim. (Ne yazık ki her güzel şeyin bir sonu var)
Pars’ın kıskançlıkları, Miray’ı ne kadar sevdiğini sürekli göstermesi, onun için her şeyi göze alması ve her şeyden vazgeçmesini okumak çok güzeldi. Bazı kısımlarda Pars’a çok kızdığım oldu fakat onu anladım. Aşkı o kadar büyüktü ki onu koruyabilmek için ne yapması gerektiğini bilemedi ve bu da hatalar yapmasına sebep oldu. (Ama her şeye rağmen ben senden razıyım Pars’ımm)
Suzan Hanım, Pars ve Ahsen’in babaannesi… Bu kadına hayran olmamak, onu sevmemek elde değildi ve ben de çok sevdim. Bazı kısımlarda beni güldürürken bazı kısımlarda ise ağlattı.
Ve gelelim Yıldırım ve Derin’e…
Bu ikisinden ölesiye nefret ettim. Özellikle Derin’e olan nefretim hiç bitmeyecek gibi hissediyorum. Kitabı olurken beni delirttiler. (Kitaba dahil olup saçlarını yolmak istedim o derece)
Bu kitabı anlatmaya kelimelerim yetersiz kalıyor gibi hissediyorum. O yüzden bu kitabı gidip okuyun. Sonra gelip bana teşekkür edersiniz.
Kitapla kalın dostlarım…