2026 8. kitabı
Japon edebiyatından okuduğum ikinci kitap. Genel olarak böyle mi bilmiyorum ama Japonlar sanırım hem filmlerinde hem de kitaplarında sakin yaşamı tercih ediyorlar çünkü karşıma çıkanlar hep bu türden şeylerdi. Dürüst olmak gerekirse kitap başlarda pek de sarmamıştı. İçinde kadın ve kütüphane olan kitaplar ilgimi çekiyor,bu da o kitaplardan ve ben de vakit kaybetmeden okuyayım dedim. Riko 40 yaşında, babasıyla yaşayan,erkek arkadaşı tarafından aldatılan bekar bir kadın. Diğer tarafta ise güzel,genç ve ailesi sayesinde işe girebilen Aki var. Başlarda olay kitapçı çalışanlarının ve özellikle Riko'nun Aki'yi kıskanması üzerine işleniyor. Zavallı Aki,ona birçok yerde üzülmedim değil. Neyse iki kadının arasındaki tartışmalar birden kitapçının kapanma tehlikesiyle yüz yüze kalmasıyla farklı bir boyuta evriliyor. Aki'nin en sevdiğim özelliği enerjisi ve asla Riko da dahil kimseye kin beslememesi olmuştu. O yüzden kitapçının kapanacak olması üzerine ilk adımı atıp Riko'yu yüreklendiren de o oluyor(Yaşasın kadın dayanışması:) Tabi bu süreçte bir de erkeklerin Riko müdürlüğe terfi edildiği için kıskanması var. Evet erkek egemenliğini bir süreliğine burada da görüyoruz fakat neyse ki kadınlarımız birlik olup bunun da üstesinden geliyor. Kitabın başlarını saymazsak genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Kitapçılıkla, yayın dünyasıyla ilgili birçok şey de öğreniyorsunuz ama benim pek aklımda kaldığı söylenemez :) Heyecansız,soft bir kitap okumak istiyorsanız şans verin derim:)
Kichijoji'nin Kadın KitapçılarıKei Aono · Athica Yayınları · 2025191 okunma