2026 61. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2026 00:41
Bu kitabı 5 saata bitirdim. Və bu incelememdə ocudukca nə hisslər keçormişəm tək tək yazdım. Dəyişmədən hər hadisədə hiss etdiklərim…. Tipik Wattpad kitabı oxuduğumu düşünürdüm, ta ki Sancak dava edib gedənə kimi... 7 bölüm “tipik wattpad kitabı” deyə-deyə gəldim, bölüm sonu ağzım açıq qaldı. Mən Sancak Gülcenin qardaşı ilə dava edib sanarkən, adamın atası ilə dalaşıb çıxıb getməsi... Üstəlik, "gözləyəcəm" dediyi halda özünün o görüşə getməməsi... Yəni, ən azından düşünürdüm ki, Alperen ilə dalaşdı, qızı sevə-sevə çıxıb əsgərə getdi, amma qayıdıb gəlib olğun bir şəkildə sevgisini etiraf edər. Bizimki atası ilə necə böyük qırğın edib ki, görüşü belə unutdu... Çaşdīm qaldım. Bu iş tipik Wattpad “abinin arkadaşı” kurgusundan çıxdı deyəsən. Ha, yox, yanılmamışam, dava etmişdilər... Deyirəm axı, niyə təkcə atası ilə dalaşdığı üçün getsin ki? Nə dərəcədə böyük dava edə bilər ki, o görüşü unuda bilsin... Uzun zaman sonra "bu bölümü də oxuyum yataram" deyə-deyə az qalıb kitabı bitirim. Yazı dili o qədər gözəldir ki... Əsl “Asker kurgusu”dur. O duyğunu elə gözəl hiss etdirdi ki... Kitaba başlayarkən digər "trope"lara fokuslanıb "Asker kurgusu" olduğunu unutmaq istədim ki, sonra ordan zəif qalar, bal kəsərəm. Amma bu kitab gözləmədiyim şəkildə çox gözəl oldu. Fatihi heç sevməmişdim ilk bölümlərdən, yanılmadım da... Oha! Fatih olayında tam başqa klişe səbəb gözləyirdim, bunu düşünməmişdim. Dedim, amma yanıldım. Mövzu tam da düşündüyüm klişe mövzulardan idi, amma yazar bunu elə yazıb ki... Sona doğru hər şey ortaya çıxanda Alperenin reaksiyası çox klişe oldu. Adam zatən başdan deyib də sənə. Atasını bəhanə etməsi anlaşılan idi, amma illərdir danışmadığı köhnə dostuna da “o mənim dostumdur, bunu niyə etdiniz?” deməsi gərəksiz idi. “Kardeşim olarak gördüğüm biri kardeşime yan gözle bakıyorsa ben bu ilişkiye onay da vermem, destek de. Yalnızsınız” deməsi Alperenin klişesi... Dediyim kimi, atasını bəhanə edə bilərdi, doğrusu onu da qəbul etmirəm. Sancak vətən eşqini duyan biridir, bunu hiss etdirib. Amma şəhid oğlu olan Alperen atasının nə uğruna şəhid olduğunu dərk etməyib məncə. Nə bilim e... Anasına söz verməkləri... Anasının tənhalığını qəbul etməyib onun acısına ortaq olarkən, atasının nə uğruna canını, ailəsini heç etdiyini görməyib... Super son! Gözlərim dolu-dolu oxudum. Uzun zaman sonra həvəslə bir kitabı bitirib elə yatıram. Əslində sabaha saxlayacaqdım yarısını, amma o qədər gözəl idi ki... Sonda hamının qəbul etməsi, barışması... Klişe olan bir mövzunu yazar o qədər gözəl yazıb ki!
Ay Işığı ve YakamozÜmran Tan · Pukka Yayınları · 2026119 okunma